AFP
NOVI MODRIĆ

Filip Ozobić: Nikome neću priznati da je bolji od mene, pa ni Niki Kranjčaru

'Jako sam zadovoljan, u drugoj momčadi Spartaka bio sam najbolji igrač i strijelac sa 11 golova u 25 nastupa, da bih na kraju dvaput zaigrao za seniorski sastav'
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 27. prosinac 2010. 20:03

Kad biste Filipa Ozobića ubacili među talente Barcelone, vjerojatno nitko ne bi rekao da tamo ne pripada. On je tehničar i znalac kao da je školovan u La Masiji, a istodobno radnik i borac kakvim ga čeliči tvrdi ruski pristup nogometu. U godini na izmaku uhvatio je trenutke prve ozbiljnije afirmacije i na međunarodnom planu.

- Jako sam zadovoljan, u drugoj momčadi Spartaka bio sam najbolji igrač i strijelac sa 11 golova u 25 nastupa, da bih na kraju dvaput zaigrao za seniorski sastav te debitirao u Ligi prvaka. Očekivao sam šansu od trenera Valerija Karpina, sretan sam što sam je i dočekao. S reprezentacijom U-19 plasirao sam se na Svjetsko prvenstvo - kaže Ozobić s kojim smo razgovarali u Zagrebu, u Gradskoj kavani.

- Rezervni sastav Spartaka mogao bi se nositi s većinom hrvatskih prvoligaša, štoviše bio bi vjerojatno i bolji, osim od Dinama i Hajduka koji su ipak kvalitetniji. Mnogo se brže igra.

Javnost u nas najkonkretnije vas je detektirala u srpnju, u Francuskoj, na Euru U-19 .

- Mislim da još nismo svjesni što smo napravili. Bili smo treći u Europi, ispod su ostale Njemačka, Nizozemska, Portugal, Italija, sve svjetske velesile. Jedino su Francuska i Španjolska objektivno bile malo bolje, ali možemo i njih dobiti ako se dobro pripremimo.

Svjetsko prvenstvo U-20 u Kolumbiji, od 29. srpnja do 20. kolovoza 2011?

- Ako prođemo skupinu, sve je moguće. Odlučivat će jedan gol. Nitko nije bolji od nas. Niti Argentina, Brazil, Španjolska, Francuska... Sposobni smo doći i do finala, stvarno vjerujem u ovu ekipu. Nadam se da neće biti problema s dozvolama klubova, tako da će i mene Spartak pustiti. Zaista želim ići na Mundial.

Navijači Uvijek vjerni stavili su na prvo mjesto Šimu Vrsaljka ispred Ante Vukušića ...

- Možda je doista razlog što me ljudi nisu dovoljno gledali, pogotovo ne kao spomenutu dvojicu koji igraju za Dinamo odnosno Hajduk i svaki vikend su na hrvatskim stadionima, kao i na televiziji. Ipak, mislim da sam izabrao pravi put. Mnogo sam napredovao otkako sam u Moskvi, uz ljude koji me vode vjerujem kako neću imati problema napraviti karijeru.

Ambicije su vezane za aktualni klub.

- Apsolutno, u njemu želim izgraditi ime, a poslije što bude.

Zatim je dodao:

- Sljedeće godina mi je vrlo bitna. To je trenutak kad moraš pokazati jesi li pravi ili nisi. Prije svega mi je cilj da postanem standardni član prve momčadi. Pripreme kreću već 8. siječnja i odmah se moram izboriti.

Stižu li pojačanja na Lužniki?

- Da, pisalo se nešto i za Niku Kranjčara. Ne znam koliko u tome ima istine, ali bilo bi mi drago da dođe, makar i na posudbu.

Bio bi vam konkurent za poziciju?

- Točno, ali i pokraj njega pokušao bih se izboriti za mjesto. Ne bih mu priznao da je bolji, to nikome ne priznajem.

Linker
23. rujan 2024 06:34