Dario Vizinger protiv San Marina
 DAMIR KRAJAC/CROPIX
‘IMAMO SNAGU I KVALITETU‘

‘Revanširat ćemo se Dinamu za poraz, idemo po trijumf!‘: Mladi hrvatski reprezentativac traži ‘osvetu‘

‘Utakmicu je prelomio crveni. Da ga nismo dobili, siguran sam da bi utakmica imala drukčiji izgled‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 07. studeni 2020. 17:27

Mladi hrvatski reprezentativac Dario Vizinger istrčao je na maksimirski travnjak u drugom poluvremenu, ali nije mogao pomoći Wolfsbergeru izbjeći poraz.
- Utakmicu u Maksimiru prelomio je crveni karton. Da ga nismo dobili, siguran sam da bi utakmica imala drukčiji izgled. Do tog trenutka ogled je bio skroz izjednačen, nije bilo prilika, sve je djelovalo posve izjednačeno, a u drugom poluvremenu nama zaista nije bilo lako igrati s igračem manje. Makar ni u tom razdoblju do postignutog odlučnog pogotka Dinamo nije imao nekih šansi - kazao nam je u uvodu Vizinger.

Počela bi trojica

Dinamo je zbog koronavirusa ostao bez mnogo jakih imena, a koliko je virus utjecao na sastav Wolfsbergera?
- Naravno, ne mogu ja znati koga bi naš trener od prve minute gurnuo u udarni sastav, ali pretpostavljam da su nam nedostajala trojica koja bi startala od prve minute. To su kapetan Michael Liendl, zadnji vezni Mario Leitgeb i lijevi bek Jonathan Scherzer. Oni su do sada igrali. I kad se onda još nadoda taj crveni karton, teško se spasiti poraza od jake momčadi kao što je Dinamo, bez obzira što su i njima nedostajali bitni igrači zbog virusa.

image
Pobjeda Dinama u 3. kolu Europske lige
RONALD GORSIC/CROPIX

Wolfsberger je igrao protiv CSKA (1:1), Feyenoorda (4:1) te Dinama. Kako biste usporedili te tri momčadi, tko je ostavio najbolji dojam?
- Ne mogu govoriti o CSKA jer protiv njih nisam igrao. Feyenoord i Dinamo su momčadi podjednake snage, znamo da se radi o kvalitetnim momčadima s puno kvalitetnih igrača. Feyenoord smo pobijedili, od Dinama izgubili, ali ponavljam, zaista nam je veliki problem bio igrač manje - kaže Vizinger i nastavlja:

Ambicije postoje

- Ipak su Feyenoord i Dinamo bili glavni favoriti za prolazak skupine. Mi smo dobro igrali protiv CSKA i Feyenoorda, a dobro smo se nosili i s Dinamom do isključenja. Skupina je skroz otvorena, sa svima igramo još jednom, imamo mi svojih ambicija, u dobrom smo položaju, Dinamo i Feyenoord dočekujemo kao domaćini.

Prva utakmica je uzvratna s Dinamom. Hoćete li se revanširati za maksimirski poraz?
- Mi možemo igrati ravnopravno protiv svakog suparnika u skupini i svakoga pobijediti. To smo pokazali do sada. I protiv Dinama smo kao gosti išli na pobjedu, i tko zna što bi bilo da smo ostali s istim brojem igrača na travnjaku. Dinamo nije nepobjediv. Nitko u ovoj skupini nije nepobjediv. Protiv Dinama ćemo sigurno od prve minute krenuti po trijumf i nadam se kako ćemo se revanširati za maksimirski poraz. Imamo snage i kvalitete to učiniti, te ostati u trci za prolaz skupine - zaključio je Vizinger.

Linker
06. listopad 2024 20:23