Dario u ”kockastom” dresu
 DAMIR KRAJAC/CROPIX
Vizinger protiv Modrih

‘Respektiramo Dinamo, ali naš cilj je pobjeda! Ne hrani me inat što nisam prepoznat kod kuće...‘

Mladi hrvatski reprezentativac najavljuje utakmicu u kojoj njegov Wolfsberger dočekuje hrvatskog prvaka
Piše: Tomislav Juranović/Jutarnji ListObjavljeno: 24. studeni 2020. 15:33

U Zagrebu nije bilo Livakovića, Petkovića, Stojanovića, Theophile-Catherinea i Ivanušeca. Ovaj put, uoči Austrije, pod upitnikom su Perić, Majer, Gvardiol, Franjić i Kastrati. Pet za pet, što je svakako neugodno, jer je WAC, čini se, stekao imunitet krda. I Dinamo bi u četvrtak trebao dočekati kompletan, izuzev Tafernera, koji je u Zagrebu "pocrvenio"...

Prvo pitanje Dariju Vizingeru, 22-godišnjem napadaču austrijske momčadi - jeste li zdravi...

- Nadam se da jesmo - čulo se kuckanje o austrijsko drvo.

- Kao da je virus možda i došao u najbolji čas, za vrijeme stanke, gdje smo ga svi, takoreći, odradili, i sad smo u punom pogonu.

Ipak, kaže internet da još uvijek nema dva vratara, Koflera i Solde, zatim i braniča Giorbelidzea...?

- Kofler i Soldo su do nedjelje bili "out" zbog korone, sada su i oni na treningu. Giorbelidzea muči ozljeda, no naš šef Feldhofer ipak može računati na gotov kompletni sastav - otkriva nam Vizinger, koji je u subotu postigao gol za pobjedu WAC-a 2-0 kod Altacha, čime je prvi strijelac momčadi s tri pogotka. No, osim njega, za WAC je blagotvorno to što se u momčad vratio kapetan, ofenzivni veznjak Michael Liendl, bez sumnje, srce i duša momčadi...

- Apsolutno, vratio se odmah s dva asista, i pokazao zašto je prvo ime WAC-a. Ima u sedam utakmica u prvenstvu pet asistencija i dva gola, a u Europi je u dvije utakmice zabio četiri komada. Vrhunski igrač s ubojitim loptama, sreća je imati ga ima uz sebe. Pokazao je opet koliko nam znači, ali ujedno, i mi smo pokazali da se vraćamo pobjedničkim navikama; ovo nam je bila druga uzastopna pobjeda u prvenstvu, hvatamo korak, iako, moram reći da nam i raspored ispočetka nije baš išao na ruku.

Dojam je da i Vizinger, kojeg je javno nahvalio i Damir Burić, postaje nezamjenjiv. U Zagrebu je u igru ušao u drugom dijelu, u četvrtak se očekuje u prvoj momčadi.

- Ovisi o treneru, naravno, no ja sam spreman. Ne osjećam velike posljedice virusa, kao ni cijela momčad, prema onome što vidim. Imamo još jedno obavezno testiranje, ali nadam se da ćemo Dinamo dočekati zdravi i maksimalno spremni. Te - motivirani.

- Tko ne bi bio igrajući Europsku ligu? Jedinu ambiciju uoči početka natjecanja postavili smo na način igre - dati sve od sebe, pa čak i ići "over the limit", i zasad smo to i pokazali. OK, u Maksimiru smo izgubili, ali i tamo smo išli na pobjedu, no možda je i to što vi kažete, kraći kadar utjecao na našu izvedbu. No, ovaj put dočekujemo Dinamo, koji maksimalno respektiramo, tražeći pobjedu, pa ćemo vidjeti. Ako nam se pruži prilika, spremni smo je objeručke prihvatiti. Nitko nam ne zabranjuje sanjati, zar ne?

Dinamo, pak, dolazi također dosta pokošen, zdravstveno, ali i motivom, jer Osijek je sigurno odnio komad samopouzdanja.

- Možda, no Dinamo je, i sad nisam kurtoazan, jak i velik, s igračima koji lako zamjenjuju one kojih nema, što se vidjelo u Maksimiru. Uostalom, ne primiti tri gola u tri europske utakmice dokaz je moći, a ono što znam jest to da imaju barem desetak vrhunskih igrača. No, kao što nisam kurtoazan, tako ni sada ne stvaram alibi: mi doista idemo na pobjedu i jedino mi je, u biti, žao što nećemo imati podršku navijača.

Tinja li u vama motiv, jer niste prepoznati u svojem dvorištu?

- Ne zbog toga. Tinja mi motiv dokazivanja svima, pogotovo takvim momčadima, i pogotovo u europskim utakmicama. Ali, ne, ne hrani me inat; otišao sam iz Rijeke tražeći kontinuitet, smatrajući da mi je to nužno da napredujem, i eto, ispalo je da nisam pogriješio.

Linker
06. listopad 2024 16:29