Ante Cizmic / Hanza Media / CROPIX
FASCINANTNA RAZLIKA U KVALITETI

HAJDUK SI DANAS NE SMIJE DOPUSTITI KIKS Vlašić i Sušić skuplji od cijele protivničke momčadi

Nikola Vlašić sa 4,5 milijuna i Tino Sven Sušić sa 3,5 milijuna eura procijenjene vrijednosti nadmašuju cijenom kompletnu ekipu Iasija
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 14. srpanj 2016. 20:08

Koliko vrijede Hajduk i Iasi, kakva je usporedba suparnika u 2. pretkolu kvalifikacija u segmentu vrijednosti igrača? Ako je netko i sumnjao, tradicija je učinila svoje. Hajduk je gotovo četiri puta skuplji od Rumunja. Barem tako cijeni Transfermarkt, web portal koji se bavi procjenom vrijednošću igrača i statistikama njihovih nastupa. Hajduk vrijedi 24,38 milijuna eura, a SCMS Iasi tek 6,7 milijuna eura.

Zaista fascinantne razlike u vrijednosti ekipa što bi jasno sugeriralo da je Hajduk veliki favorit u ukupnom ogledu s Rumunjima. Ali, dobro znamo, cijene s papira treba opravdati na travnjaku, a uz to Hajduk je u prvom susretu bio lišen pomoći dvojice (Kalinić, Sušić) od tri najskuplja igrača, stoga ne treba uzeti procjene vrijednosti kao jedino i isključivo mjerilo konačnog ishoda.

Pored terceta Hajdukovih vedeta, Bijeli imaju još četiri igrača čija se cijena drži na nivou što se piše sa šest nula. Milijunsku vrijednost po Transfermarktu na Poljudu posjeduju Milić (1,3 milijuna), zatim Brazilac Jefferson (1,25), Tudor (1,0) i zanimljivo je, Mađar Futacs (1,0) koji unatoč višemjesečnom neigranju zbog ozljede nije izgubio cijenu.

Tko će od hrvatskih klubova ove sezone napraviti najbolji rezultat u Europi?

Dinamo

Rijeka

Hajduk

Lokomotiva

Tko je najskuplji među Rumunjima? CSMS Iasi nema igrača od milijun eura, to je vrlo zanimljiv podatak. Njihova dva najskuplja pojedinca su Alexandru Ciucur, 26-godišnji veznjak, koji je ovog ljeta došao iz Panduriija, te Mađar, također 26-godišnji veznjak, Lukasz Bole. Za usporedbu, od dvojice "najtežih" igrača Iasija skuplji su hajdukovci Juranović, Bilij, Nižić i Ohanzda, dok su na razini od 500.000 eura Zvonimir Kožulj i Marko Ćosić.

Ogromne su razlike između vrijednosti igrača CSMS Iasija i Hajduka, a koliko je procjena zaista objektivna, pokazat će dva ogleda Bijelih i Rumunja. I ne samo dvije utakmice tih suparnika, već i rezultati koje ovog ljeta ostvare primarno vedete Bijelih. Kalinić, Sušić, Milić, Bilij.... poduža je lista igrača koji su na Poljudu zanimljivi inozemnom tržištu, a koliko zaista vrijede znat ćemo na kraju kolovoza. Međutim, jasno je da razlika od gotovo četiri puta veće vrijednosti na strani Bijelih nije slučajna. I trebala bi se potvrditi u konačnom zbroju 21. srpnja kada Hajduk i CSMS Iasi igraju uzvratni dvoboj.

-----------------------------------------------------------------------------

Vlašić i Sušić sami skuplji od Rumunja

Hajdukov talent Nikola Vlašić sa 4,5 milijuna i Tino Sven Sušić sa 3,5 milijuna eura procijenjene vrijednosti nadmašuju svojom cijenom kompletnu ekipu Iasija! Dodamo li još i Lovru Kalinića sa 3,0 milijuna eura, na koliko ga cijeni Transfermarkt, dolazimo do svote koja je gotovo dvostruko veća od rumunjske momčadi. Trojac Hajduka vrijedi 11,0 milijuna eura, a cijeli Iasi tek 6,7!

Linker
23. rujan 2024 17:30