Goran Mehkek / Cropix
NOVE SPLITSKE STRUJE

OVO JE HAJDUK KAKAV NIKAD NISTE GLEDALI Vjerovali ili ne, ambicije Bijelih drže - Zagrepčani!

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 14. srpanj 2016. 15:49

Četiri igrača ponikla u zagrebačkim klubovima najavljeni su u startnoj postavi Bijelih za današnji ogled u Iasiju. Igrači iz Rudeša, Dubrave, Zagreba i Intera nositelji su ambicija novog Hajduka.

Najveći napredak ovog ljeta napravio je najmlađi iz kvarteta, 19-godišnji Toma Bašić. Plavokosi visoki, naizgled krhki, zadnji vezni kojeg krasi snažan udarac sa distance bio je veliki “liebling” Gorana Vučevića, sportskog direktora Hajduka koji je u njemu vidio “igrača budućnosti”. Bašić je korektor sredine koji zna zabiti pogodak.

Zagrebu je prvijenac postigao u posljednjem kolu prošle sezone i to glavom! Ne čudi zbog visine (189), ali je značajna odlika defenzivnog veznjaka da mu zgodici nisu “stran pojam”. Bašića je počeo forsirati Burić, ali nastavio i Pušnik. istina je da ne bi priliku u startnoj postavi dobio da se nije Sušić ozlijedio prošli tjedan, ali razvidno je da je i bez te ozljede Bašić silno napredovao.

Ove sezone imat će značajnu minutažu u Hajduku. Drugi na listi dobitnika je Marko Ćosić, 22-godišnji stoper koji je ime izgradio u zaprešićkom Interu odakle je prije mjesec dana preselio na Poljud.

Uz Nižića za mjesto stopera konkurirao je i Ardijan Ismajli, igrač koji se preko Hajduk B probio do prve momčadi. Ali, Ćosić je uvjerio Pušnika da je stoper kakav mu treba za Rumunjsku. Britak i hrabar, baš po mjeri tvrde utakmice kakva se očekuje u Rumunjskoj.

Tko će od hrvatskih klubova ove sezone napraviti najbolji rezultat u Europi?

Dinamo

Rijeka

Hajduk

Lokomotiva

Fran Tudor je ponovno u napadu, a Juranović na beku. Isto kao i prošle sezone kada su obojica prešli iz B momčadi Bijelih u prvu ekipu i pod Burićevim ravnanjem postali prvotimci.

Četiri su zagrebačka dečka najavljeni starteri za Iasi, a mnogi su stranci “out”. Ozlijeđeni, na klupi ili jednostavno nisu u konkurenciji za današnju utakmicu. Sušić, Bilij i Futacs su u procesu rehabilitacije, Memolla je ostao u Splitu jer je Pušnik smatrao da mu je Pejić u ovom trenutku potrebniji (još jedan Zagrepčanin) kao alternacija Miliću na lijevom beku.

Ismajli je pričuva stoperskom tandemu Nižić-Ćosić, napadač Said Said se tek prije osam dana uključio u treninge Hajduka i nema optimalnu tjelesnu spremu, a priču s Ohandzom i njegovim oporavkom već znaju “i ptice na grani”. Trojica ozlijeđenih, tri na klupi, a dvojica izvan kadra. Osam stranaca želi u prvu momčad, ali zasad su im Zagrepčani uzeli primat.

Linker
23. rujan 2024 19:21