Croatia's forward Mario Mandzukic gestures to the crowd as he celebrates after scoring during the Group A football match between Cameroon and Croatia at The Amazonia Arena in Manaus on June 18, 2014, during the 2014 FIFA World Cup. AFP PHOTO / RAPHAEL ALVES
 AFP
VATRENI MERCATO

Europa luduje za Hrvatima: Mandžo na putu za Madrid, Lovren korak do Liverpoola!

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 03. srpanj 2014. 13:00

MANDŽUKIĆ

- Nema dvojbe da je hrvatski napadač jedan od “kapitalaca” prijelaznog roka, dakako ne samo u hrvatskim okvirima. Upravo zato što je u rangu skupih igrača, kojima odšteta načelno varira između 20-30 milijuna eura, a plaća između 4-6 milijuna eura, Mandžukić i nema baš široko tržište. Te financijske okvire može pokrivati 10-ak klubova u Europi, a nisu svi u potrazi za centarforom. Prema zadnjim informacijama u Atletico Madridu baš Mandžukića vide kao zamjenu za Diega Costu koji je otišao u Chelsea. Ukoliko im propadne pokušaj dovođenja Negreda iz Cityja, Atletico je spreman za Mandžukića ponuditi 18 mlijuna eura što bi trebalo zadovoljiti financijske apetite Bavaraca.

KLUBOVI: Juventus, Milan, Atletico Madrid, Arsenal, Man. United, Monaco

VRSALJKO

- Odlične igre u Italiji, u dresu Genoe, pridonijele su mnoštvu interesa za usluge 22-godišnjeg Zadranina. Vrsaljko se istaknuo modernim načinom igre po boku, što podrazumijeva hitrinu i fizički potencijal za kontinuirani proboj na 60-ak metara bočnoj liniji. S obzirom na određenu deficitarnost takvih igrača ne samo na talijanskom tržištu, a u kontekstu prihvatljivih financijskih okvira (odšteta od 6-8 milijuna eura), mlade dobi te materijalnih problema Genoe, Vrsaljko postaje vrlo zanimljiv na tržištu. Nema dvojbe da će Genoa prodati, a dojam je da pitanje ostaje samo hoće li ostati u Italiji ili će se preseliti u Premier ligu.

KLUBOVI: Milan, Juventus, Sassuolo, Premier liga

EDUARDO

- Nakon što je sa Šahtarom došao do isteka ugovora Eduardo sam odlučuje o sebi, nema odštete i može birati najpovoljniju ponudu. Zna se da mu je Šahtar ponudio da produži ugovor, barem na godinu dana, i za to mu je ponudio 1,5 milijuna eura. No, također je znano da bi se Eduardo najradije vratio u Englesku. Eduarda, naime, želi osvjedočeni ljubitelj hrvatskih nogometaša, Harry Redknapp. Novi premierligaš, QPR, gdje bi karijeru mogao nastaviti i Niko Kranjčar, ponudit će ovih dana uvjete Eduardu i ako oni budu u okvirima koje igrač očekuje (1,5 do 2 milijuna eura), i to na više od jedne godine, lako je moguće da se drugi najbolji strijelac u povijesti Vatrenih, vrati na Otok.

KLUBOVI: Šahtar, QPR, Sassuolo

LOVREN

- Već u prvoj sezoni nastupanja u Premier ligi pokazalo se da je Lovren napravio ključan potez za revitalizaciju karijere kada je izabrao Southampton i odlazak iz Lyona. Prema mišljenju analitičara Sky sporta odavno se jedan obrambeni igrač u debitantskoj sezoni Premier lige, nije tako dobro snašao. Ono što se nije očekivalo, to je strateški raspad ambicija aktualnog mu kluba, gdje se vlasnik odlučio prodavati ponajbolje igrače, a Lovren je službeno zatražio “transfer request”. Jedina destinacija za Lovrena jest Liverpool. Tamo ga želi Brendon Rodgers. Lovren se praktično dogovorio za uvjete, a sada ostaje da klubovi, koji već tjednima pregovaraju, idućih dana dogovore odštetu (iznosi 15-18 milijuna funti).

KLUBOVI: Liverpool

STRINIĆ

- U domaćem okruženju prije ćete naići na osporavanja nego na objektivnu procjenu Strinićevih potencijala. Splitski je igrač standardan član prve postave vrlo dobrog Dnjipra, koji ne samo da je zadovoljan njegovim učinkom, nego su mu ponudili novi četverogodišnji ugovor, pod bitno povoljnijim uvjetima nego kad je dolazio iz Hajduka. Striniću aktualni ugovor istječe krajem ove godine, što znači da on već sada može postići službeni dogovor sa nekim drugim klubom i u zimskom prijelaznom roku prijeći bez odštete. Zbog tog “detalja” zanimljiv je na tržištu i njegov menadžer Tonči Martić razgovara sa zainteresiranima u Italiji, Engleskoj i Rusiji.

KLUBOVI: Dnjipro, Roma, Premier liga

Linker
23. rujan 2024 19:14