AP
DUDU NAPUŠTA DONJECK

Eduardo poslušao Štimca: 'Možda odem već ove zime, ali ne gurajte me u Lokomotiv'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 15. studeni 2012. 14:46

Eduardo da Silva u nedjelju je konačno zabio za Šahtar, glavom je pogodio mrežu Metalurga iz Donjecka nakon odbijene lopte poslije udarca Darija Srne.

Dudu je vrsni golgeter koji u Ukrajini ne dobiva pravu šansu, a kratko je pauzirao i zbog ozljede tetive. No, u reprezentaciji je igrao više, dvaput je zabio Švicarskoj i jednom Walesu.

- To mi je prvi gol ove sezone za klub. Lijepo je zabiti, svaku šansu želim iskoristiti maksimalno. I iskoristit ću – kazao je, dobro raspoložen, očito je da se odlično nosi sa statusom koji nije zavidan.

Hoće li sada dobivati više šanse? Nije pretjerano siguran u to:

- Ništa se ne zna kod našeg trenera. Imamo dosta kvalitetnih igrača u ekipi. Svi su spremni, ne samo održavati tu razinu nego se žele stalno dokazivati. Klubu je važno da nastavljamo s pobjedama, a to možemo samo s bogatim izborom igrača. Doista posjedujemo veliku kvalitetu, jako dobro treniramo i radimo na tome da održimo taj tempo.

Uskoro će zimski prijelazni rok, koliko često pomislite da bi bio dobro otići dalje? Na novu adresu?

- Ne razmišljam previše o tome, ali vidjet ćemo u siječnju. Totalno sam posvećen klubu u kojem igram, zasad je tako, ugovor mi vrijedi još godinu i pol, naravno da bih želio više igrati.

Gledajući utakmicu Bilićeva Lokomotiva zaključili smo da biste bili idealno pojačanje za taj klub. Upravo im treba golgeter.

- I ja sam imao priliku pratiti njihovu posljednju utakmicu u nedjelju s Anžijem, bila je rano, u vrijeme ručka. Po onome što sam vidio, sve su imali, falio im je samo taj gol za pobjedu. Stvaraju dosta šansi, jedino im nedostaje to “nešto”...

Strijelac. Kralj kaznenog prostora, poput Eduarda.

- Nećemo sad o tome. Ruska liga je jača, snažnija od gotovo svih na zapadu, čak može baciti dvije lige Petice ispod sebe. Puno su bolji. Drukčije je zato što na Zapadu postoji agresivniji marketing i više navijača na utakmicama, pa se stoga čini da su ta natjecanja kvalitetnija. Što se tiče Lokomotiva, nisu ni daleko od klubova koji se bore za prvo mjesto. Trebaju im dvije pobjede zaredom i već su drugi-treći.

Ne biste imali ništa protiv...

- Nemojte me sada gurati tamo, to što kažete da bih ja tamo dobro došao, to je vaše mišljenje. Tko zna što će biti, možda ću otići ove zime, a nije isključeno da ostanem do kraja ugovora, čak niti da potpišem novi sa Šahtarom.

Možda Mircea Lucescu shvati da Luiz Adriano nije toliko bolji...

- Dobro sad... Napravili smo rekord Ukrajine sa svim pobjedama u prvom dijelu sezone, više od godinu dana nismo izgubili utakmicu do ovog susreta s Chelseajem u Ligi prvaka. Razumljivo je da vjeruje igračima koji su to iznijeli.

Linker
22. rujan 2024 14:27