Tea Cimaš/CROPIX
RIJEKA TONE

Damir Mišković: Situacija je teška, ali ne treba nam pljuvanje nego puna potpora

Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 16. travanj 2012. 22:10

Rijeka tone. Financijski i organizacijski stabilna, a čisto nogometno - očajna! Ruše se negativni rekordi, Druga liga nije realnost, ali je nikad realnija opasnost.

Što, nakon još jednog poraza, o prijetnji od ispadanja misli prvi čovjek kluba, Damir Mišković?

- Gledao sam utakmicu u Splitu, pričao s jako puno ljudi i vidim da mnogi traže neke bombastične izjave i odluke, ali ja ne razumijem zašto je toliko čudno što smo izgubili od četvrte momčadi HNL-a. Situacija je teška, mislite da ja toga nisam svjestan? Ali što da sad radimo? Da opet mijenjamo trenera, javno udarimo po igračima? Pa njima je najteže.

Sve to stoji (ili može stajati), ali Rijeka je sve bliže ispadanju!

- Ja to gledam ovako... Da protiv Zagreba nismo primili onaj nesretan gol, da nam je u Puli suđen onaj 11-erac na Palibrku, i da u Splitu nismo dobili gol s 'pedeset’ metara, danas bismo imali pet bodova više i svi bi bili 'čudo’. Od trenera nadalje. Ostala su još četiri kola i realna procjena je ova: Inter gubi od Zagreba, Hajduka i Cibalije te mu već računamo ona tri boda iz zadnjeg kola s Varaždinom. Dakle, Inter ima bod više od nas pa nama za ostanak treba jedna pobjeda. A trebali bismo ostvariti dvije. Realno, ne možemo s velikom vjerojatnošću računati na bodove u subotu s Dinamom, ali ako nismo u stanju pobijediti Belupo na Kantridi i Karlovac u Karlovcu (možda i iznenaditi u Vinkovcima)..., onda nemamo što ni tražiti u Prvoj ligi.

A vi mislite da Rijeka može uzeti tih 3-6 bodova do kraja?

- Ne da mislim nego u to vjerujem. Zapravo, realno... Koliko god ozbiljna situacija bila, ja ne vidim zašto bismo ispali! Istina, možda Inter 'poludi’ pa dobije Hajduk, ali ako ćemo tako rezonirati, onda možda i mi 'poludimo’ pa dobijemo Dinamo.

Mišković je u 20-ak minuta razgovora najčešće podvlačio jednu misao. Zaključak, apel, tezu...

- Ne treba sada 'zakopavati’ ni igrače, ni trenera, ni sportskog direktora još više nego što su ionako 'zakopani’ nakon još jednog poraza. Bio sam na gostovanju u Puli i nisam primijetio niti jedan jedini zvižduk na račun Istre 1961 od njenih navijača. A kod nas... Nakon deset minuta 'igrajte pe...i”’. Zar je to podrška klubu?! Svi radimo sve što možemo i dajemo najbolje od sebe. Pa ne treba nam panika i pljuvanje nego podrška, navijanje, vjetar u leđa. Trebamo gledati prema naprijed, s optimizmom i uz potporu aspolutno svih kojima je stalo do ovoga kluba i grada. Svi, ama baš svi bi trebali dati potporu igračima i cijelom klubu koji nikad nije bio u težoj situaciji. Tako se voli Rijeka! - zaključio je prvi čovjek Portića 3, koji se nada kako će u subotu biti na Kantridi, na Rijeka vs. Dinamo.

U jednoj rečenici 'još su četiri kola do kraja, možemo se spasiti, a svi koji vole Rijeku neće vrijeđati i fućkati nego navijajući pružiti potporu ovoj, jedinoj momčadi koju sada imamo’. Predsjednik je svoje rekao. Vidjet ćemo što mogu napraviti struka i igrači, tj. kako će reagirati navijači.

Tračak optimizma u krajnje neveseloj situaciji donose činjenice da, sudeći prema predsjednikovim riječima, postoji unutarnja kohezija i vjera u vlastite mogućnosti, te da se od sljedećeg kola Skočiću opet na raspolaganju Kreilach i Salčinović, a povratku se nadaju oporavljenici Bošnjak i Sivonjić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. rujan 2024 07:35