French coach Raymond Domenech, left, and French captain Thierry Henry, react after the World Cup qualifying playoff second leg soccer match against the Republic of Ireland, at Stade de France stadium, in Saint Denis, outskirts of Paris, Wednesday, Nov. 18, 2009. (AP Photo/Michel Euler)
 AP
BIVŠI FRANCUSKI IZBORNIK

Domenech o zvijezdama: 'Ribery se ponašao poput dive, a Nasri je egoističan!'

Ribery je bio strašno jalan na veznjaka Yoanna Gourcuffa. Osim toga, nije volio Patricka Vieiru pa mi je na jednom sastanku rekao "Vieira je budala. Razj... ću ga !"
Piše: Dragan ZubovićObjavljeno: 22. prosinac 2012. 11:58

Nedavno se u francuskim knjižarama i kioscima pojavila autobiografija bivšeg francuskog izbornika (2004-2010.) Raymonda Domenecha, u kojoj se obračunao s nekim francuskim reprezentativcima s kojima se osramotio na Svjetskom prvenstvu 2010. godine u Južnoj Africi. U sklopu promocije svoje knjige Domenech se osvrnuo na najzanimljivije događaje iz izborničke karijere.

- Na Euru 2012. sam se uvjerio da francuska reprezentacija i dalje ima problema s ponašanjem igrača, iako ja nisam bio izbornik. Mogli ste se uvjeriti na Euru da je i moj nasljednik Laurent Blanc također imao problema s ponašanjem francuskih reprezentativaca - započeo je Raymond Domenech svoju priču.

U svojoj autobiografiji se osvrnuo na onaj famozni Anelkin vulgaran ispad na SP-u 2010. nakon kojeg je došlo do 'francuske nogometne revolucije':

- Na poluvremenu sam rekao Anelki da sam mu uoči utakmice dao zadatak neka se ubacuje u dubinu protivničke obrane, a on se uopće nije otkrivao, već je statično čekao loptu. Tada je u svlačionici Anelka počeo prosvjedovati što ga kritiziram. Bila je galama, stoga nisam dobro čuo sve što mi je Anelka rekao, ali sam čuo kad mi je prostačkim rječnikom kazao "Daj odj..., biraj sam svoju usranu reprezentaciju". Patrice Evra ga je pokušao smiriti, ali nije uspio.

Na pitanje koje francuske reprezentativce poštuje, odgovorio je:

- Claude Makele, Lilian Thuram i Zinedine Zidane su veliki igrači, ali ujedno su i divni ljudi. Makelele je sa svojim igračkim i ljudskim karakteristikama bio idealan nogometaš, kojeg bi svaki trener sanjao imati u momčadi.

Izdvojio je nekoliko problematičnih igrača u redovima Tricolora:

- Franck Ribery mi je stvarao probleme u vođenju francuske reprezentacije. Ponašao se poput neke umišljene hollywoodske dive. Svojim ponašanjem mi se često popeo na vrh glave da bih ga najradije bio zabio u strop. Bio je jalan na veznjaka Yoanna Gourcuffa. Osim toga, nije volio Patricka Vieiru pa mi je na jednom sastanku rekao "Vieira je budala. Razj... ću ga !". Osim Riberyja, problematičan je bio i Samir Nasri, koji je egoističan tip i samo misli na sebe. On je kasnije napravio probleme mom nasljedniku Laurentu Blancu na Euru 2012.

Linker
05. srpanj 2024 09:48