Emilio Andreoli/Getty Images / Getty Images
PRENOSE TALIJANI

DIREKTOR INTERA TVRDI: PERIŠIĆ JE PODNIO ZAHTJEV ZA ODLASKOM IZ KLUBA Želi na Otok: 'Želimo da bude sretan, ali također moramo misliti i na sebe'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. siječanj 2019. 21:01

Prema pisanju Sky Sporta, Ivan Perišić je predao zahtjev za transfer nakon što je Arsenal poslao čelnicima Intera inicijalnu ponudu s opcijom kupnje za 34,5 milijuna funti.

Direktor Intera Guiseppe Marotta izjavio je: "Perišić je zatražio odlazak, ali vidjet ćemo u predstojećim danima hoće li biti transfer biti realiziran."

Omišanin u dresu Nerazzurra za pet dana navršit će 30 godina, a u milanskom je Interu već tri i pol godine.

"Moramo poštovati Perišićevu želju za promjenom sredine, on je predao zahtjev i mi mu moramo udovoljiti. Želimo da bude sretan, ali moramo misliti i što je najbolje za nas. Zasada nismo dobili ponudu kakva bi nas zadovoljila, ali čekamo..."

Trener Intera Luciano Spalletti, razumljivo, nije sretan što gubi jednog od svojih najvažnijih nogometaša:

"To je igrač o kojemu svi pričaju i kojega svi cijene, kao i mi. Ako ga netko želi kupiti, morat će izdvojiti popriličan iznos jer mi neizmjerno držimo do njega."

Iz Arsenala su već stigle dvije ponude za proslavljenog hrvatskog nogometaša. Trener Topnika Unai Emery izjavio je kako bi silno želio vidjeti Perišića u svojoj momčadi.

Prva opcija čelnika Arsenala bila je zamjena Mesuta Özila za našeg nogometaša, no u Interu nisu htjeli ni čuti o zamjeni kvalitetnog krilnog napadača za nogometaša koji je trenutno izvan forme.

Druga opcija iznosila je 4 milijuna eura plus 40 milijuna uz mogućnost otkupa nakon isteka posudbe. Nerazzurri su odbili i tu ponudu jer kalkuliraju i smatraju da za Perišića mogu dobiti mnogo više.

Krilni napadač Vatrenih ove je sezone za Inter odigrao ukupno 25 utakmica i postigao tri gola uz pet asistencija. Talijanski mediji odavno nagađaju da se Perišić zasitio igranja u Serie A te bi karijeru htio nastaviti na Otoku.

Poraz Intera u gostima kod Torina

U susretu 21. kola talijanskog nogometnog prvenstva Torino je pobijedio Inter sa 1-0 produživši niz bez poraza u međusobnim susretima na pet utakmica.

Pogodak odluke zabio je Armando Izzpo u 35. minuti na asistenciju Cristiana Ansaldija.

Inter je zaključio utakmicu sa 10 igrača nakon što je u 86. minuti isključen Matteo Politano zbog prigovora. Mateo Brozović je odigrao cijeli susret za goste, Ivan Perišić je utakmicu gledao s klupe, dok Šime Vrsaljko nije bio u krugu kandidata za nastup.

Rezultati by SofaScore

Linker
22. rujan 2024 21:26