Vlado Kos / Cropix
MLADIĆ ČVRSTO NA ZEMLJI

Dino Špehar: Zanimanje Uniteda i Bayerna ne stvara mi pritisak već je veliki motiv

Piše: Mario VelićObjavljeno: 03. srpanj 2011. 15:29

Mladi i nadareni igrač Osijeka Dino Špehar, iako mu je tek 17 godina, na Kupresu odrađuje svoje druge seniorske pripreme. Dok njegovi vršnjaci iz nogometne škole ispred sebe imaju prvu od dvije juniorske sezone, Špehar je već zagazio u svijet profesionalnog nogometa, pred njim je druga sezona u 1. HNL.

Jedna od stvari na koje mu se bilo najteže naviknuti bilo je dojučerašnje idole prihvatiti kao suigrače.

- Moram se posebno zahvaliti kapetanu Ivi Smoji koji me uveo u svlačionicu, upoznao s ekipom koja me sjajno prihvatila. Lakše je sve proći kada je uz tebe jedan takav iskusan igrač. A u svlačionici sve igrači koje sam ranije samo gledao izdaleka, poput Marka Babića. U jednom trenutku skupljam njegove sličice i postere, u drugom već igram s njim. E, na to sam zaista ponosan.

Mladog Osječanina već sada gledaju izaslanici velikih europskih klubova. Bayern je slao svog skauta Ergona Kodesa, veliki Manchester United svoje ljude od povjerenja jer im je Špehar među pet najzanimljivih igrača tog godišta. No Dino je čvrsto na zemlji.

- Neki misle da mi je to teret, ali vjerujte da nije. Zanimanje takvih klubova mi jako godi, ali ja to uzimam kao motiv da izvlačim što je više moguće iz svake utakmice i treninga. Što će biti u budućnosti, kamo ću i kada otići, to zaista ne znam. Sada mi je u mislima samo Osijek, planovi su mi vezani uz moj klub.

Naravno, odmah uz klub najvažnija mu je reprezentacija, do sada je bio član naše U-17 vrste. Nada se da će jednoga dana zaigrati i uz A selekciju i to uz svog cimera i prijatelja, Dinamova Matea Kovačića.

- S njim sam se upoznao još u U-15 reprezentaciji, od tada smo uvijek bili cimeri, a postali smo i jako dobri prijatelji. Drago mi je što se probio kao i ja, a zaslužio je jer je zaista izvrstan igrač. Istina je da igramo na sličnim pozicijama, ali za prave igrače treneri uvijek nađu mjesta u momčadi, nismo jedan drugom konkurencija. Zaista mi je san da jednoga dana postanemo nositelji igre seniorske reprezentacije.

Spomenuo je potom Hajdukova Ivana Jakova Džonija, suigrača i kapetana iz reprezentacije.

- I on je strašan igrač, pravi kapetan. Ima još dobrih igrača i velikih talenata u našoj generaciji, svi moramo trenirati i napredovati kako bi se dokazali. Nadam se da će i Džoni što prije postati stalan u seniorima, drago mi je što već s njima povremeno trenira. Ma uvijek mi je drago na suprotnoj strani vidjeti poznato lice, lakše je snaći se na terenu.

A što bi bilo da ga s jedne strane Kovačić pozove u Dinamo, a Džoni u Hajduk? Špehar je na to pitanje odgovorio poput iskusnog igrača, a ne mladca koji tek odrađuje svoje prve intervjue.

- Ne bih volio odgovoriti na to pitanje. Navijam za Osijek, teško da bi ga napustio radi Dinama ili Hajduka. Respektiram ih oba, veliki su to klubovi, ali Osijek je moj.

INTERVJU U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SPORTSKIH NOVOSTI

Linker
20. rujan 2024 22:04