Vladimir Dugandzic / CROPIX
HAJDUK

Veliki udarac za Bijele: Odlaze Lima, Ivan Lendrić i Drago Gabrić

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 15. lipanj 2012. 22:32

Kako smo već pisali težak dan je bio četvrtak za Hajduk, zajedno na splitskom aerodromu bili su Ivan Lendrić i Ruben Lima, svaki svojim putem, u - odlasku: obojica kao rakova djeca iz Poljuda.

U svezi prvoga Hajduk je u međuvremenu reagirao: obavijestio je Ivana Lendrića pismom da je – suspendiran! Ne žele ga pustiti u promet ni dati u prodaju. Suspenzija, na sud! Neće Hajduk odštetu!

Drugoga pak, Limu, očekuju da se proda, pa da se onda financijski raziđu na temelju mogućeg transfera i do milijun eura odštete što se, kako se već spominjalo dijeli 60:40. Lima bi se naplatio od tih 40 posto jer je lani stigao bez odštete, sam je sebe otkupio od Benfike. A sad mu je u bijelom dresu postalo – neizdrživo, molio je na Kupresu da ga "puste, jer mu doma plaču majka, sestra, djevojka..."

Pa su to i uradili. Lima se, nakon razgovora u utorak kasno navečer više ne vraća u Hajduk, kad je sišao s Kupresa, više se ne vraća. U zadnje vrijeme u Poljudu se osjećao kao na robiji...

Lendrić je pak otišao u Waregem, zrakoplovom prema Bruxellesu, odmah ga u novom klubu čekaju na liječničkim pretragama: fizikalije, stomatolog i kako to sve ide. Ugovor je otprije potpisao s Waregemom, promoviran na web-stranicama, čvrst u uvjerenju da je dovoljno što je Hajduku dostavio zahtjev za raskid ugovora, u propisanom roku dva tjedna nakon zadnje utakmice. A budući da bi sad ulazio u zadnju godinu ugovora s Hajdukom...

Tako je Lendrić, na neki način, krenuo putem Masahika Inohe, odlazi svojom voljom mimo raspoloženja u Hajduku, siguran da su paragrafi na njegovoj strani.

- Volio bih da se Hajduk naplati, da uzme odštetu, da se rastanemo mirno. U Hajduku sam minutažu dobijao na kapaljku, lani me nisu pustili u Portugal, ovu priliku odlaska u Belgiju ne želim propustiti – govorio je Lendrić prije odlaska.

Pravni savjetnici iz belgijskog kluba sigurno su proučili sve stavke i vjeruju da su pronašli rupu kroz koju se Lendrić provlači iz Hajduka i odlazi u Jupiler ligu. Bit će nam Lendrić "stručno oko" u novoj sezoni kad nas očekuju utakmice s Belgijom u kvalifikacijskoj skupini za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu...

Da Waregem nije siguran u povoljan ishod, zar bi s Lendrićem potpisivao ugovor? S druge strane u Hajduku su uvjereni u svoju snagu pravnih argumenata.

Na sceni je novo povuci-potegni, nova arbitraža, novi sud. Suspenzija na kućnu adresu Lendrića, dok Ivan okreće pedale bicikla i provjerava zdravlje u Waregemu pod paskom belgijskih stručnjaka. U jednom džepu potpisan ugovor na 300.000 eura, u drugom Hajdukovo pismo suspenzije.

U rubrici razlaz opet se u Poljudu pojavljuje ime Drage Gabrića, premda u prvom valu nije doplovio u Rijeku, čini se da je Kantrida ipak njegova konačna destinacija.

U Hajduku smjeraju Gabrićeva dugovanja prelomiti s obeštećenjem, pa bi se do kraja tjedna ili najkasnije u ponedjeljak Gabrić trebao pojaviti među "riječkim galebovima".

Tamošnji trener Elvis Scoria ima ga čvrsto u planovima.

A odoše i Lima, Gabrić, Tomasov i Čop u Dinamu... Doduše, obećano je da će biti i dolazaka, pa da vidimo...

Linker
21. rujan 2024 06:34