Drago Sopta / Cropix
KAKAV CIRKUS!

Dinamo ugostio i dostavljača pizze: 'Bokšić je namjestio utakmicu Geone i Rennesa!'

Nakon što je u medijima vidio priču Roberta Palića koji je optužio istražitelja UEFA-e Robina Boškića da ga je prevario, u večernjim satima pojavio se Mario Minga, još jedna Boksićeva žrtva
Piše: Matko BreberObjavljeno: 25. kolovoz 2010. 22:02

Nakon što je u medijima vidio priču Roberta Palića koji je optužio istražitelja UEFA-e Robina Boškića da ga je prevario, u večernjim satima pojavio se Mario Minga, još jedna Boksićeva žrtva.

- Htio bih hrvatskoj javnosti otkriti kako je taj čovjek običan prevarant. Obećao mi je posao u HEP-u, a curi u HAC-u. Dao sam mu pet tisuća kuna od dogovorenih 15 i dao otkaz na poslu dostavljača pizze u Crikvenici - rekao je prevareni Minga koji se često družio s Bokšićem dok je ovaj bio u Crikvenici, a on ga je uostalom i doveo u Palićev hotel.

- Kladio se za velike iznose, a jednom sam mu osobno išao podignuti listić od 59.000 kuna. Javio mi je i za spornu utakmicu 2. norveške lige, ali nisam stigao uplatiti jer sam raznosio pizze.

Međutim, Minga je profitirao od drugih dojava poput one u utakmici Genoe i Rennesa.

- Rekao mi je da uplatim na 'dvojku'. Kad je utakmica završila me zvao i rekao 'rođo, jesi se opario?'. No, na teletekstu je pisalo da je utakmica završila 0-0. Kada sam mu to rekao počeo me uvjeravati da ima čovjeka na toj utakmici i kako je Rennes pobijedio 3-0 u gostima. Doista, nakon pola sata na teletekstu su promijenili rezultat u 0-3 - sjetio se Minga kojem je Bokšić osim novaca uzeo i dvije osobne karte, njegovu i djevojčinu, i zbog toga ga je i prijavio crikveničkoj policiji.

- Prijavio sam ga zbog krađe. Svjestan sam da je davanje mita za dobivanje posla kazneni prekršaj i spreman sam odgovarati za njega, ali želim da i taj čovjek odgovara za svoje prevare - završio je Minga, inače bratić Roka Minge koji pak tvrdi da ga je Bokšić prevario za dvije tisuće eura i jedan kulen obećavši mu posao.

Linker
03. srpanj 2024 02:40