Tomislav Kristo / CROPIX
DINAMO - CIBALIA 2:1

Dinamo rutinski do pobjede, Leko i Čop donijeli Modrima mir uoči Šerifa

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. srpanj 2012. 22:24

Nakon šokova koje je doživjela u 2. pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka, momčad Dinama uspjela se oporaviti i slaviti na domaćem terenu protiv sastava Cibalije u 2. kolu HNL-a (2:1).

Modri su od samoga početka utakmice nametnuli svoj ritam i diktirali tempo. Prva velika prilika na utakmici stigla je u 9. minuti kada je Sammir krasno dodao za Rukavinu koji s desne strane utrčava u šesnaesterac i lijevom nogom loptu šalje ravno u vratnicu.

Na iduću veliku priliku Modri su trebali čekati do 26. minute kada je Nikola Pokrivač ostao sam na otprilike 25 metara od vrata Cibalije, silovito opalio, ali lopta je otišla malo pored desne vratnice vratara Matkovića.

Samo šest minuta kasnije Dinamo je poveo. Leko je ušao u dribling u šesnaestercu, prevario svog čuvara, a Lučiću nije ostalo ništa osim da ga sruši i ujedno pošalje na mjesto za izvođenje kaznenog udarca. Dinamov veznjak bio je precizan s bijele točke i doveo Modre u vodstvo.

Do kraja poluvremena valja istaknuti još jednu sjajnu akciju plavih, točnije u 39. minuti kada je Sammir odlično petom uposlio Beqiraja koji lijevom nogom šalje loptu pokraj desne vratnice.

U nastavku sve po starom, Dinamo je nastavio s dominacijom dok su se gosti uglavnom koncentrirali na obranu i čekali priliku iz kontri i polukontri. Prva velika prilika za Modre u drugom dijelu sitigla je u 58. minuti kada je na jednu povratnu loptu naletio Sammir i snažno opalio, ali nije uspio pogoditi vrata gostiju. Minutu kasnije pokušao je i Vrsaljko, ali njegov udarac završio je u bloku gostujućeg sastava.

No, nije trebalo dugo čekati na pogodak u nastavku. U 62. minuti, odlično je po boku probio Vrsaljko, poslao povratnu loptu na pet metara za Čopa, a ovaj silovito šalje loptu pod gredu Matkovića za povećanje vodstva Modrih. Ovo je ujedno bio i prvi službeni pogodak za Duju Čopa u službenim utakmicama za sastav iz Maksmirske 128.

No samo pet minuta kasnije, točnije u 67. minuti gosti se vraćaju u susret. Mladen Bartolović uspio je izbjeći zaleđe i uputiti udarac, a lopta je, nakon što se odbila od Vrsaljka, prevarila vratara Kelavu i završava u mreži domaćina.

U 72. minuti Čop i Rukavina su duplim pasom izbacili cijelu obranu gostiju da bi se potom mladi Šibenčanin našao oči u oči s vratarom Matkovićem, ali lopta je odsjela na desnoj vratnici gostujućeg gola.

U 79. minuti dvojbena situacija u šesnaestercu. Mišić se sjurio u šesnaesterac, a tamo je na njega naletio Pivarić. Cijela klupa gostiju digla se na noge tražeći kazneni udarac, no sudac Zlatko Šimčić ostao je nijem.

Do kraja susreta nije bilo izglednijih prilika na obje strane, te je Dinamo uspio stići do prve pobjede u novoj sezoni HNL-a!

- Moramo uzeti u obzir da imamo izuzetno tešku utakmicu iza sebe, onu s Ludogorecom. Momčad je večeras odgovorila na pravi način, s dosta strasti i agresivnosti. Imali smo puno prilika, ali realizacija nije bila u potpunosti zastupljena pa je rezultat bio tijesan. Zadovoljan sam, važno je bilo pobijediti i zadržati dinamiku osvajanja bodova - rekao je za početak trener Modrih.

- Do danas smo bili usredotočeni na Cibaliju jer nam je ta utakmica bila jako važna. Pripremit ćemo se za Sheriff, imat ćemo sve informacije o njima, do sada nikada nismo išli u nepoznato. Ipak, nećemo se potpuno podrediti neprijatelju, Dinamo je taj koji bi se trebao nametnuti i tražiti svoje prilike. Bez lažne skromnosti, Sheriff je izbacio Dinamo i neugodan su protivnik, ali siguran sam da je naša momčad kvalitetnija - rekao je trener Modrih.

DINAMO - CIBALIJA 2:1 (Leko 32-11m, Čop 62/ Bartolović 67)

DINAMO: Kelava - Vrsaljko, Vida, Šimunić, Pivarić (od 71. Ademi) - Porkivač, Leko - Rukavina, Sammir, Alispahić (Tomečak 90) - Beqiraj ( Čop 59)

CIBALIJA: Matković - Gegić (Mišić 54), Lučić, Mitrović, Rugašević - Mazalović, Župarić, Vitaić, Puljić - Koledić (Novak 83), Bartolović (od 69. Ćorić)

KRAJ

92.minuta - Novak je probao,lopta je od blok otišlau korner

90.minuta - Igrat će se još tri minute

86. minuta - Krenuo je kontranapad Dinama, Sammir je prebacio za Čopa koji je pokušao glavom, lopta je došla do Ademija koji pogađa vanjski dio mreže

82.minuta - Čop se našao u prilici, a obrana Cibalije mu je blokirala udarac

80.minuta - Vrsaljko je srušio Mišića u kaznenom prostoru, sudac ipak nije svirao najstrožu kaznu

72.minuta - Dupli pas odigrali su Rukavina i Čop, pucao je Rukavina te je lopta očešala stativu i otišla pored gola

67. minuta - GOOL Bartolović je dobio loptu nakon Mitrovićevog ubačaja s desne strane, opalio je, a ona se od Vrsaljka odbila i prevarila Kelavu

62. minuta - GOOL Vrsaljsko je poslao povratnu loptu unutar kaznenog prostora, a Čop je zakucao u mrežu za svoj prvi pogodak u Modrom dresu

60. minuta - Modri su okružili gol Vinkovčana. Pokušali su Alispahić i Vrsaljko

59. minuta - Izmjena u sastavu Dinama. Čop je ušao umjesto Beqiraja

58. minuta - Nakon ubačaja Alispahića iz kornera, odbijena lopta je došla na 20-ak metara do Sammira koji snažno puca, ali pored gola

54. minuta - Zamjena u Cibaliji. Igru je napustio Gegić, a ušao je Mišić

48. minuta - Vrsaljko je ubacio za Beqiraja koji puca glavom preko gola

46. minuta - Utakmica se nastavila

Drugo poluvrijeme

Kraj prvog poluvremena

42.minuta - Bartolović je pucao visoko preko gola

39.minuta - Sammir je petom u kaznenom prostoru uposlio Beqiraja koji loše puca

34.minuta - Rukavina je pucao glavom malo pored gola nakon sjajne akcije Pokrivača, Beqiraja i Sammira

32.minuta - GOOL Leko je sam izveo penal i uspješno ga je realizirao

31.minuta - Jedanaeterac za Dinamo. Leko je utrčao u kazneni prostor a Lučić ga je srušio

27.minuta - Dinamo je počeo nizati prilike pred Cibalijim golom. Sammir je dva puta pokušao, a drugi je bio opasniji. Pucao je s glavom s par metara, ali preko gola

25.minuta - Iznenada je potegao pokrivač lijevom nogom. Lopta je otišla u korner nakon kojeg je Šimunić probao, a Matković je obranio

19. minuta - Alispahić je probao iz slobodnjaka. Loše je pucao pa je obrana Vinkovčana očistila

13. minuta - Bartolović je probao s 20-ak metara prizemnim udarcem. Lopta je otišla pored gola

11.minuta - Alispahić je probao s ubačajem iz prekida, snašla se obrana Cibalije

8.minuta - Sjajan pokušaj Rukavine s vrha 16-erca. Lijevom je nogom pucao te je pogodio stativu

7. minuta - Gledamo utakmicu bez prilika u kojoj Modri imaju loptu više u nogama, ali još uvijek to nisu iskoristili

1. minuta - Utakmica je počela

Linker
22. rujan 2024 03:46