BRAZIL

Del Nero: 'Scolari treba ostati'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. srpanj 2014. 11:13

I dok mu je najveći dio brazilske javnosti okrenuo leđa, izbornik ''seleçaa'' Luiz Felipe Scolari je dobio podršku iznimno važnog čovjeka...

Budući predsjednik Brazilskog nogometnog saveza (CBF) Marco Polo Del Nero, koji će iduće godine preuzeti dužnost od Josea Marije Marina, izjavio je da bi Scolari trebao ostati na izborničkoj klupi. Brazil je, podsjetimo, kao domaćin Svjetskog prvenstva ispao u polufinalu i to nakon teškog debakla protiv Njemačke (1-7).

- Što se mene tiče, Scolari ostaje. Dogodila se taktička pogreška, to je bio problem. Ali, svi radimo pogreške, to se može dogoditi svakome. Najvažnija je stvar da je Scolari napravio dobar posao. Pripreme za SP su bile dobre, baza postoji - istaknuo je Del Nero za Estado de Sao Paulo.

Scolari će se s Del Nerom i aktualnim predsjednikom Marinom sastati nakon subotnjeg dvoboja za treće mjesto protiv Nizozemske.

- Prva faza moga posla završava ove subote. Nakon toga ću pripremiti izvještaj i razgovarati s predsjednicima. Oni će procijeniti što je bilo ispravno, a što pogrešno, ali znam da smo u posljednjih godinu i pol dana imali nekoliko dobrih situacija. Moramo se sramiti poraza 1-7. Bila je to katastrofa. Ali, moram pitati medije, je li sve loše zbog jednog rezultata - poručio je Scolari na konferenciji za novinare uoči posljednje utakmice na SP-u.

Linker
23. rujan 2024 08:26