Vladimir Dugandžić / Cropix
JADRANSKI DERBI

'Da bismo pobijedili Rijeku dovoljno je ponoviti igru iz Atene, ipak su oni slabiji'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 19. rujan 2010. 15:14

Poslije Atene stiže još važnija utakmica za Bijele, gostovanje na Kantridi dovodi Hajduk u prigodu da ponovno zauzme čelno mjesto na ljestvici. Jasno, s pobjedom u koju vjeruje trener Poklepović.

- Rijeci ćemo se suprotstaviti jednakim elanom kojeg smo iskazali u Ateni. Lider prvenstva ima naš respekt, ali ipak su slabija momčad od AEK-a i shodno tome želimo napraviti pozitivan rezultat u Rijeci. Kako? Ako ponovimo igru iz Atene slavit ćemo na Kantridi, to je jasno - poručio je Poklepović.

Dodao je trener Bijelih i klimatsku spoznaju, činjenicu da je za Rijeku najavljena jaka kiša.

- Rekli su mi da će biti 70 litara po četvornom metru. Bit će to iscrpljujuća utakmica, ali mi ćemo napraviti sve da uzmemo tri boda.

Hrabrim Subašića

Atena je Bijelima donijela poraz, ali i spoznaju kako se igrom mogu suprotstaviti i, na papiru, iskusnijim i skupljim momčadima. Dvoboj iz Europske lige povukao je i pitanje forme vratara Subašića. Nije upitna njegova startna jedinica, nego je tema kako Subašića vratiti u nekadašnja izdanja.

- Vratar je poseban dio momčadi i bio bi utopizam stalno mijenjati čuvara mreže. Subašić ima vrijednost koja zaslužuje maksimalnu pozornost, a jedna situacija koja se dogodila u Grčkoj nije razlog za nikakve drastične promjene. Sa Subašićem često razgovara Tonči Gabrić, a ja ga hrabrim. Za mene to ipak nije pitanje oko kojeg bi trebalo stvarati posebnosti.

Subašić će biti na vratima, ali kapetan Andrić ponovno nije na dispoziciji. Posjeduje Andrić želju za igranjem, ali ima i upozoravajuće liječničko “ne”.

- Liječnici su mi rekli da Andrić nije spreman, a ja ću vidjeti nakon zadnjeg treninga. Sumnjam da će moći, vjerojatno ćemo morati bez Andrića u Rijeci.

Sastav se ne mijenja

Novim izostankom Andrića ostaje tandem zadnjih veznih M. Ljubičić-Bulku, što se u Ateni pokazalo dobrim rješenjem. U konkurenciju se vraća i Brkljača, ali nakon igre prikazane protiv AEK-a startna jedanaestorica se ne bi trebala bitno mijenjati. Kao što se ne mijenja ni cilj Hajduka bez obzira koliko Rijeka bila motivirana i željna uspjeha.

- Rijeku ne čine jedan ili dva igrača, Rodić, Đalović, Čagalj...,sve su to kvalitetni igrači. Ali Rijeka je prije svega kolektiv koji je nakon sedam kola prvoplasiran u HNL-u.

Hajduk je u seriji četiri utakmice bez pobjede. Tri identična remija 1:1 (Unirea, Split, Dinamo) i poraz u Ateni (1:3). Zato se Bijeli danas na Kantridi bore protiv aktualne statistike i višegodišnje tradicije. Trenutno su mjesec dana bez pobjede, a zadnji put su u Rijeci pobijedili u kolovozu 2006. (1:0, Kranjčar).

Linker
06. listopad 2024 16:29