Rijeka, 030410.Stadion Kantrida.Nogometna utakmica 23. kola T-Com prve HNL izmedju Rijeke i Dinama.Na slici: Nenad Gracan trener Rijeke drugo poluvrijeme gledao je utakmicu iz gledalista jer mu je sudac dodijelio crveni karton.Foto: Zeljko Sop / CROPIX
 Zeljko Sop / CROPIX
ALARM NA KANTRIDI

BUDICIN: Ja sam krivac!; ĐALOVIĆ: Nek' me prodaju; GRAČAN: Mogu ja i otići...

Nekoliko kola na čelu HNL-a bili su priča varalica. Rijeka nije toliko jaka, realnost je negdje su sredini. Samo što ih muči još jedna realnost - pusti mjeseci bez plaće
Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 25. listopad 2010. 19:04

Kuha se već mjesecima. Svi su na Kantridi davali sve od sebe, ali jedino su momčad i struka bili na Rijekinoj razini. Do prekjučer. Rijeka - Osijek 1:5! Sramota.

Nekoliko kola na čelu HNL-a bili su priča varalica. Rijeka nije toliko jaka. No nije ni toliko slaba da bi kod kuće od bilo koga popila pet komada. Realnost je negdje su sredini, u plasmanu od 3.-6. mjesta na kojem su Bijeli danas. Samo što ih muči još jedna realnost: pusti mjeseci bez plaće, a promjena nabolje se ne nazire.

Trener Nenad Gračan je između čekića i nakovnja tj. Uprave koja ne može naći novac ni za plaće i prosječnih igrača praznih džepova koje bi trebao odvesti u Europu:

- Igrači i mi u stožeru moramo biti svjesni kako samo mi možemo izvući ovu situaciju i vratiti se tamo gdje smo do jučer bili. Sutra proći u Kupu, a onda se u miru pripremati za naredne utakmice. Nešto bi se moralo promijeniti nabolje, ali nema naznaka o promjeni financijske situacije. O tome sam i danas dosta pričao s igračima. Nisu to igrači Dinama ili Hajduka pa da imaju neku ušteđevinu. Bilo plaća ili ne, rezultat se uvijek traži i ja tu odgovornost preuzimam. Ako je trener problem - problema nema!

Predsjednik Ivan Turčić krenuo je odmah s demantijem na pitanje koje mu nije ni postavljeno:

- Nema promjena, trener i momčad imaju moje puno povjerenje! Ovo s Osijekom je, vjerujem, bila jedna žuta minuta. Na meni je da povučem predsjedničke poteze što se osiguranja sredstava za život tiče, a na stručnom stožeru i igračima da se pobrinu za svoj dio posla. Sutra se mora proći u Kupu pa se onda u ligi vratiti pobjedama. I Rijeka će to učiniti, siguran sam.

Kapetanu Faustu Budicinu glas se poprilično tresao. Kapetan je, dojma smo, bio korak do plača:

- Dogodi se da izgubiš, ali ovo s Osijekom bilo je preružno. Još nismo metabolizirali taj bolan poraz no moramo se okrenuti utakmicama koje dolaze, već sutra. Kapetan sam, preuzimam punu odgovornost za subotnji poraz. Nisam bio koncentriran kako treba, sukrivac sam kod dosta primljenih golova. Ispričavam se navijačima i suigračima. Mjeseci bez plaće sve su češća tema na svakom koraku pa bih priču o nenogometnim temama ovaj put ipak ostavio za neku drugu priliku.

Najbolji i najskuplji igrač Rijeke, Radomir Đalović, prihvatio je ulogu 'zimskog mecene’:

- Ovo s Osijekom je bio užas. Sreća što već sutra imamo novu utakmicu i ne smijemo upasti u letargiju. Ne budemo li mi igrači pravi, što uopće ostaje?! Ne znam. Trudim se biti optimist, moraju valjda doći bolji dani. A izgleda da ih trebam donijeti ja, svojim odlaskom. Pitanje je samo koliki dio problema to može riješiti. Mogli su me prodati ranije pa nisu, a sad kad je ovako kako jest... Daj Bože da me uspiju prodati na zimu i da se momci mogu pobrinuti za svoje obitelji.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 06:25