TADIĆ NIJE IMPRESIONIRAN

'Čuo sam da su Hrvati razbili Južnu Koreju, svaka čast, ali mi stižemo po pobjedu'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. veljača 2013. 11:10

Zadovoljstvo je vladalo u redovima srpske reprezentacije koja je u srijedu slavila u gostima kod Cipra (3-1) u prijateljskoj utakmici. Srbi, podsjetimo, u ožujku gostuju u Zagrebu u idućem dvoboju kvalifikacija za SP…

Dvostruki je strijelac u Nikoziji bio veznjak Twentea Dušan Tadić, a jedan je pogodak dodao branič Udinesea Dušan Basta.

- Atmosfera baš nije bila nogometna, ali smo i ovih 90 minuta iskoristili na pravi način. Uvijek je lijepo kada se pobijedi, makar i u prijateljskoj utakmici. Još bolje smo se upoznali, dodatno uigrali i pobjeda nad Ciprom i prošla nad Čileom su definitivno plod napretka u našoj igri. Samo smo protiv Makedonije loše izgledali, sve ostale utakmice igrali smo dobro - rekao je srpskim medijima Tadić.

- Znam da je Hrvatska sljedeća tema, ali ima još mjesec i pol dana do te utakmice, puno će se pričati. Hrvati imaju dobru reprezentaciju. Znamo da u Zagrebu moramo pobijediti, tako ćemo se i pripremati. Čuo sam da je Hrvatska pobijedila Južnu Koreju s 4-0, svaka čast, ali vidjet ćemo kako će protiv nas - dodao je Tadić.

Optimizam je nakon pobjede na Cipru zahvatio i srpskog izbornika Sinišu Mihajlovića.

- Slika koju imam o pojedinim igračima sada je malo kompletnija. Ispunili su moj zahtjev da igraju visoki presing, da se čuva lopta, igra od noge do noge. Dobro je što stvaramo šanse, imali smo još tri-četiri dobre prilike za gol. Nadamo se da ćemo s Filipom Đorđevićem i Markom Šćepovićem riješiti problem realizacije. Imali smo problem što većina naših igrača nije u vrhunskoj formi, neki još nisu igrali utakmicu poslije priprema. Zbog toga su izgledali pomalo umorno. Zadovoljan sam, ipak, učinkom svih reprezentativaca - naglasio je Mihajlović i osvrnuo se na pobjedu Hrvatske u Londonu.

- Četiri gola nije lako nikome zabiti. Ali, bolje da su se Hrvati ispucali sada nego u ožujku. I sigurno je bolje da su pobijedili nego izgubili.

Srpski branič Dušan Basta najavio je kako zagrebačkom ogledu s Hrvatskom treba pristupiti hladne glave…

- Treba stalno pobjeđivati, i protiv jačih i protiv slabijih suparnika. Tražili smo svoju igru, mislim da ide ka boljem, a posebno je važno što smo ovu pobjedu ostvarili prije dvoboja protiv Hrvatske - poručio je za srpske medije 28-godišnji branič Udinesea.

Hrvatska i Srbija igrat će u Zagrebu, 22. ožujka.

- Hrvatska ima jako dobru reprezentaciju, ali to je derbi skupine, a derbi se igra srcem. Bit će to neizvjesna utakmica. Treba igrati hladne glave, bit će to dvoboj s dosta emocija, ali sve treba proći sportski. Ne gledamo njih, već kako popraviti svoju igru - istaknuo je Basta.

Linker
22. rujan 2024 04:38