Damir Krajač/CROPIX
DANAS PROTIV CIBALIJE

Ćiru muči sudac Trampus: 'Ima sreće što mu je pradjed Krampus promijenio prezime'

Piše: Hrvoje TomićObjavljeno: 01. prosinac 2012. 12:37

Zagrebaši su već zaboravili veliku pobjedu u gradskom derbiju, sve misli Pjesnika usmjerene su prema današnjem gostovanju u Vinkovcima. Pozitivan rezultat protiv Dinama igrači Zagreba žele danas potvrditi novom 'pozitivom’ kontra Cibalije. A prema riječima Ćire Blaževića njegova bi se momčad danas zadovoljila i jednim bodom...

- Čeka nas teško iskušenje, po mojim informacijama radi se o momčadi za koju je pravo čudo da su tako loše plasirani. Oni će bez ikakve dvojbe osvojiti Kup, jer Cibaliju nitko ne može nadigrati u dvije utakmice. To je nezgodna i kvalitetna momčad koja dođe u Osijek i uvali im tri komada - tvrdi Ćiro.

A Vinkovčanima je jasno poručio:

- Koncentrirajte se na Kup! To su vam povijesne utakmice!

Ćiro Blažević osvrnuo se i na utakmicu protiv Dinama, te na suđenja osječkog arbitra Danijela Trampusa...

- Pa taj nas je Krampus htio unakaziti. Sada se smijemo, a mogli smo plakati. Srećom da mu je pradjed bio lukav pa je prezime Krampus promijenio u Trampus. No, mi smo bili jači i od njega, napravili sportski podvig i svladali Dinamo.

Mnogi i dalje vjeruju kako je pobjeda Zagreba nad Dinamom bila 'namještaljka’...

- Ma mi moramo liječiti ljude od te vrste bolesti. Revoltiran sam kada netko dira u nogometnu čistoću. U Hrvatskoj postoji tradicionalna deformacija gdje nitko ni u šta ne vjeruje. Srećom, brojne činjenice (crveni karton, poništeni pogodak, otkaz treneru Čačiću...) demantiraju ikakve dvojbe oko naše pobjede.

Danas vas očekuje gotovo kvalifikacijska utakmica...

- Apsolutno. Zadovoljan bih bio i s bodom, no onda na domaćem terenu moramo svladati Istru 1961. Ma prezadovoljan bih bio s remijem. Hoću neodlučeno, ne dao Bog mojim igračima da netko zabije gol za pobjedu! Još da nas 'Krampus’ nije izmasakrirao s kartonima, sada bih na raspolaganju imao Nadarevića i Handžića.

Zagreb ove sezone još nije nanizao dva-tri pozitivna rezultata...

- Istina, to je ružna tradicija koju ću vrlo brzo razbiti. To je problem psihološke naravi, ali svaka pobjeda u svlačionicu unosi novu dozu samopouzdanja. Spremni smo za dobar rezultat u Vinkovcima - zaključio je Ćiro.

Linker
16. rujan 2024 15:07