LOKOMOTIVA - ZADAR 2:0

Chago i Mesarić sredili Zadar na Maksimiru i odveli Lokose na vrh prvenstvene ljestvice

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 23. kolovoz 2013. 20:22

Lokomotiva je opet ne čelu ljetvice! Momci Tomislava Ivkovića u lijepoj predstavi nokautirali su Zadar i još jednom pokazali da će u ovom prvenstvu igrati bitnu ulogu.

Startalo je otvoreno s obje strane, ali isto tako s mnogo pogrešaka u predaji lopte. Atmosferu je kad su Lokosi u pitanju oko 15-te minute zagrijao trener Ivković doviknuvši Marku Pjaci, 'hoćeš da to donesem stolicu’. Ipak, upravo je Pjaca uputio prvi udarac u okvir vrata, nije bilo opasno, Matković je bez problema zaustavio udarac. Jedni i drugi inzistirali su na agresivnosti, pokušali su visoko napadati suparnike.

Prva ozbiljnija situacija za postizanje pogotka zbila se u 29. minuti. Agilni Chago odlično je proigrao Mišića, ali mladiću lopta je malo pobjegla, skliznula s noge pa je zakasnio uputiti dobar i precizan udarac. Nekako u tim trenucima prve dionice domaćin je lagano počeo preuzimati inicijativu. Ubrzo je udarac glavom s desetak metara uputio i Mario Šitum, ali je bilo neprecizno. U međuvremenu su svoje pozicije promijenili Mišić i Šitum, prvi se preselio na lijevu, a drugi na desnu stranu.

Dinko Trebotić je promašio nemoguće deset minuta prije kraja prvih 45 minuta. Zadarska obrana se spetljala, lopta se odbila do Trebotića na nekih sedam-osam metara, očekivala se sigurna realizacija, ali je Lokomotivin veznjak neshvatljivo loše zahvatio poslavši je visoko preko vrata. Primio se za glavu, zaista je imao razloga, takva prilika se jednostavno mora zabiti. U posljednjim minutama prvog poluvremena domaćin je podigao ritam igre i potisnuo Zadrane. To im je donijelo vodstvo.

Korner je izveo Mišić, visoko je skočio Barbarić, njegov udarac s nekoliko metara neviđenim refleksnim potezom zaustavio je vratar Matković, ali je odbijenu loptu glavom iz blizine u mrežu pospremio kapetan Mesarić.

Minutu kasnije Lokomotiva je mogla povećati vodstvo, ali Mišić je promašio iz izgledne pozicije, s sedam metara nešto iskosa pucao je pokraj vrata.

Već na startu drugog poluvremena Lokomotiva je povećala vodstvo. Bila je to prava majstorija Mathiasa Chage. Prekinuo je akciju Zadrana na nekih trideset metara od Matkovićevog gola, krenuo u solo prodor, ušao u šesnaesterac i onda desnom nogom 'vanjskom’ pogodio pod prečku! Potez zbog kojeg je vrijedilo doći na utakmicu. Lokomotiva je zaslužila pljesak, Zadrani su razočarali.

REZULTATI 7. KOLA,

Petak:

Lokomotiva - Zadar 2-0 (Mesarić 42, Chago 56)

Subota:

Slaven Belupo - Dinamo (19 sati)

Istra 1961 - Hajduk (21 sat)

Nedjelja:

Hrvatski dragovoljac - Rijeka (19 sati)

Split - Osijek (21 sat)

LJESTVICA:

1. Lokomotiva 6 5 0 1 10-4 15

2. Dinamo 6 4 2 0 10-3 14

3. Hajduk 5 4 1 0 12-3 13

4. Rijeka 6 3 3 0 12-4 12

5. Istra 1961 6 2 2 2 8-9 8

6. Zadar 7 2 1 4 9-15 7

7. Split 6 1 2 3 5-10 5

8. Hrvatski dragovoljac 6 0 3 3 5-9 3

9. Osijek 6 1 0 5 7-17 3

10. Slaven Belupo 6 0 2 4 6-10 2

LOKOMOTIVA - ZADAR 2:0 (Mesarić 42', Chago 56')

LOKOMOTIVA 4-3-3: Picak - Matas, Barbarić, Mesarić, Bručić - Mrzljak, Trebotić, Chago - Šitum, Mišić, Pjaca

Klupa: Šarlija, Puljić, Martinac, Šovšić, Lendrić, Plum, Pajač

ZADAR 3-5-2: Matković - Ikić, Jerbić, Šimurina - Bašić, Sarić, Muić, Begonja, Vasilj - Terkeš, Ivančić

Klupa: Borgelott, Grgurović, Čirjak, Viduka, Con, Heister, Blažević

KRAJ UTAKMICE

83. minuta - Begonja se našao sam na desetak metara, ali njegov udarac otišao je u blok

70. minuta - Zadar je preuzeo inicijativu, ali zasad bez ozbiljnije prilike

GOOL 56. minuta - Nakon što su igrači Zadra izgubili loptu na tridesetak metara od gola, Chago se sjurio prema šesnaestercu i z desetak metara zakucao loptu u gronji desni kut za povećanje vodstva Lokomotive

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

GOOL 42. minuta - Mesarić je doveo domaćine u vodstvo

35. minuta - Lopta se nakon jednog centaršuta odbila do Trebotića koji sam s desetak metara ne pogađa vrata gostiju

29. minuta- Nakon što je Šitum pucao prema vratima, lopta se odbila do Matasa koji ju vraća u kazneni prostor, ali Pjacin udarac glavom otišao je pored gola

26. minuta - Pjaca je ubacio u kazneni prostor, ali Mišić nije upsio zahvatiti loptu

15. minuta - Nakon uvodnih petnaestak minuta borba se uglavnom odvija na sredini terena bez većih prilika s jedne i druge strane

5. minuta - Pjaca je pokušao s dvadesetak metara, ali Matković lakoćom zaustavlja njegov udarac

1. minuta - Utakmica je počela

Linker
22. rujan 2024 04:07