Vojko Basic / CROPIX
SPLIT – OSIJEK 4:0

Split se vratio na pobjednički put: Osijek popio četiri komada u Parku mladeži

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 26. kolovoz 2013. 00:51

Split se vratio na pobjednički kolosijek, uvjerljivo je nadigrao Osijeka u svom stotom nastupu u HNL-u. Od početka do kraja Split je dominirao, sve je bilo lakše nakon isključenja Babića i pogotka Bilića s bijele točke u ranoj fazi.

Suočen s brojnim izostancima i svjestan da mu momčad nije igrala najbolje, pogotovo u Parku mladeži, Stanko Mršić je prilično rotirao sastav. Bekove Ibriksa i Glavinu gurnuo je na krilne napadačke pozicije, Vojnovića stavio uz Parackog u srce veznog reda, no kako je Vojnović po vokaciji napadač može se reći da je Split igrao u sustavu 4-1-4-1. Osijek s novim trenerom Rupnikom imao je svojih problema, oni su u Split došli u nadi da mogu iskoristiti lošiju formu domaćina.

Osijek je prvi zaprijetio kad se Šorša sjurio po desnom krilu u 6. minuti, no Zagorac je bio oprezan i stigao je skratiti kut i obraniti udarac. Nakon kornera opasno je glavom pucao B. Barišić. Nakon toga na scenu je stupio Split, Mršić je u 8. minuti sjajno ubacio iz slobodnog udarca s desne strane, a Bilić očešao loptu koja je završila na vratnici. Tri minute kasnije Split je poveo, Crveni su izvukli pravi jack-pot. Ibriks je probio desnu stranu i poslao paralelnu loptu pred vrata Mikulića gdje je Bilića potezanjem za ruku srušio Babić. Jedanaesterac i crveni karton Babiću, sve je prošlo bez prosvjeda, jer je bilo toliko čisto da nije imalo smisla buniti se. Rutiner Bilić snažnim je udarcem u desni donji kut svladao Mikulića.

Koliko je dobar i talentiran vratar Mikulić uvjerili smo se u 39. minuti kad je uspio obraniti strahoviti udarac Vojnovića s dvadesetak metara. Lopta je išla u rašlje, činilo se da je povećanje vodstva neminovnost, no Mikulić je fenomenalno intervenirao. U 47. je Osijek spasila greda, Glavina se oslobodio čuvara i tukao iskosa s ruba šesnaesterca. Nešto kasnije iz daljine je odapeo Paracki, ali Mikulić je i to izvadio iz donjeg lijevog kuta. I četiri minute kasnije, isti su akteri bili u opticaju. Prevlast Splita s igračem više bila je očita, no potvrdu pobjede sprečavali su Mikulić i okviri njegova gola. Da je tome tako, osječka jedinica pokazala je i u 62. minuti kad je blokirao udarac Bilića na ubacivanje Glavine.

U 72. minuti ušao je ljubimac navijača Belle i već u sljedećoj minuti osigurao tri boda. Glavina je još jednom prošao po lijevoj strani i povratnom loptom pronašao Kamerunca koji je smireno gađao u lijevi kut. To niti Mikulić nije mogao obraniti. Još manje je mogao spriječiti super atraktivan pogodak Glavine koji je na ubacivanje Radotića s druge strane potegao volej, a lopta se odbila od travnjaka i u paraboli uletjela u mrežu. Bio je to prvi pogodak Glavine u dresu Splita. Kruna na najbolju partiju otkako je prije godinu dana stigao u Park mladeži.

Šlag na veliku partiju Splita stavio je Vojnović, matiravši osječkog vratara iz gužve nakon nabačaja Mršića.

SPLIT - OSIJEK 4:0

SPLIT: Zagorac, Glavina (od 90. Tomašević), Glumac, Vojnović, Bilić (od 82. Kvesić), Radotić, Mršić, Paracki, Rugašević, Galović, Ibriks (od 72. Belle)

OSIJEK: Mikulić, Šimunec, Pušić, Babić, Dugandžić (od 68. Mandić), Lulić (od 76. J.Barišić), F. Vitaić, Novaković, Barišić, Pongračić (od 58. Pavić), Šorša

Linker
22. rujan 2024 03:56