Robert Belošević/CROPIX
DARIJO SRNA

'Čeka nas teška utakmica, ali ne želim se dovesti u situaciju da Euro gledam na TV-u'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 07. rujan 2010. 14:34

Darijo Srna upozorava navijače - neće biti lako, svi zajedno moramo biti strpljivi.

- Prije Latvije smo bili u grču, na nama je visio težak teret neuspjeha u prošlim kvalifikacijama, ali svejedno smo odigrali dobro protiv jako kvalitetnog protivnika. Zadržali smo koncentraciju i mirnoću, te napravili sve što je trebalo. No, s Grcima nas čeka teža utakmica.

- Premda, prihvaćamo ulogu favorita. Uoči ovog okupljanja bilo smo gladni atmosfere u kojoj smo uživali prije Eura. Nikad više ne želim se dovesti u situaciju da u tisku čitam kritike na naš račun što se nismo plasirali na veliko natjecanje, ili da SP pratim na televiziji. To se ne smije ponoviti.

Domaći teren je prednost, ali može postati i teret ako stvari krivo krenu, često je ponavljano minula dva-tri dana u Čatežu.

- Naravno, teže je kod kuće biti strpljiv jer publika te tjera naprijed. Međutim, važno je da igramo svoju igru, te ostanemo maksimalno usredotočeni. U tom slučaju doći će šanse - i pogodak.

Vraća se Luka Modrić, je li to naš dodatni forte?

- Moja je teza da Hrvatska ima mnogo kvalitetnih igrača i može bez svakoga. Što smo na neki način pokazali u Rigi, makar to nije bio rival najvišeg ranga. Luka je jedan od najbitnijih, no naša vrijednost i širina klupe je takva da se bilo čiji izostanak uspije nadoknaditi. Potvrda je i EP, gdje smo bez Eduarda bili na pragu polufinala. Naravno, Modrić je individualac koji jednim potezom može donijeti prednost.

Linker
06. listopad 2024 17:16