Ronald Gorsic / CROPIX
NAPADAČKI PO LP

Čačićeva dvojba za Bugare: Tko će zaigrati na desnoj strani? Rukavina ili Čop?

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 10. srpanj 2012. 19:15

Šarao je Ante Čačić na utakmicama i treninzima, svi igrači su dobivali prilike, cijelo vrijeme govori da još nije odlučio tko će u udarnoj postavi zaigrati protiv bugarskog prvaka Ludogoreca.

Čačićeva trenerska filozofija je jasna - 'nikada ne smiješ igraču dati do znanja da je u drugom planu, onda gubi motivaciju za trening'.

Zato kao vrag od tamjana bježi od pitanja o udarnoj jedanaestorici. Međutim, promatrajući što se događa u smiraju priprema i u predvečerje ogleda s Ludogorecom, u Razgradu bi trebao startati ovaj sastav:

Kelava - Vrsaljko, Vida, Tonel, Pivarić - Badelj, Kovačić - Čop, Sammir, Ibanez - Beqiraj.

Sastav je jako zanimljiv, jer je iznimno ofenzivan. Dva zadnja vezna su Kovačić i Badelj, dečki koji apsolutno naginju ofenzivi, ispred njih je Sammir, sa strane Čop i Ibanez. Je li ta varijanta prerizična? Je li Čačićeva orijentacija na napadački stil nogometa u ovoj formaciji ipak preradikalna? Istina, i u mnogim utakmicama bivšeg trenera Jurčića igrali su u istom trenutku Kovačić, Badelj i Sammir u onom poznatom 'rombu'. Koji je različit od sustava koji forsira Čačić.

Protiv Dinama iz Moskve u drugom poluvremenu je igrala takva postava i izgledalo je zaista jako dobro. Tih 45 minuta bilo je jedno od najboljih izdanja Dinama proteklih godina. Nije pretjerivanje, lopta je putovala brzo, modra ponuda bila je šarolika, od sjajnih driblinga Kovačića, Badelja i Sammira, maštovitosti i kombinatorike, do silovitih prodora Ibaneza i Čopa. Bio je to Dinamo 'za prste polizati'. Čačiću se to izdanje moralo svidjeti, zato je sasvim normalno da opet izvede postavu koja je donijela toliko zadovoljstva i pokazala velike mogućnosti.

Osim toga, Ludogorec je na pripremnim utakmicama pokazao da se voli nadigravati, Bugari su također 'španeri', pa je i u tom slučaju logično da Modri izvedu sastav koji je adekvatno spreman uzvratiti. Postoji ipak jedna dvojba koju trener Modrih nije do kraja riješio. Ta je da li u Razgradu na desnu stranu vezne linije gurnuti Rukavinu umjesto Čopa, a Čopa u špicu umjesto Beqiraja.

Vidite da je u svim kombinacijama Duje Čop. Nije nikakvo iznenađenje jer se taj momak zaista nametnuo na ovim pripremama, pokazuje mnogo toga dobrog, a najvažnije jest da se njegov stil igre sviđa treneru Anti Čačiću.

KOMPLETAN ČLANAK PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Linker
21. rujan 2024 22:25