Tea Cimaš / Cropix
OČEKIVANI RASTANAK

Buran dan na Kantridi: Elvis Scoria napustio Rijeku, Alen Horvat novi trener

'Danas smo još jednom sjeli sa Scorijom kako bismo vidjeli imamo li istu viziju, ali Elvis, na žalost, nije prihvatio klupsku koncepciju i dogovorili smo sporazumni raskid'
Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 16. lipanj 2011. 23:17

Elvis Scoria, koji se u proteklih 7-8 mjeseci uvijao koliko je god mogao da prihvati sve niže kriterije klupske realnosti i prethodne i ove Uprave, više nije trener Rijeke! U četvrtak ujutro Elvis Scoria je zborio ovako:

- Zaključak vodećih ljudi našeg kluba kako su nam vizije različite sigurno nije dobar za Rijeku. Od 7. studenoga prošle godine kada sam se vratio na Kantridu pa do današnjeg dana ja to apsolutno ničime nisam demonstrirao. Upravo suprotno, pokušavam se prilagoditi svakom novom momentu. Zato očekujem još jedan sastanak s predsjedništvom. Vrijeme je da raščistimo stvari pa da vidimo s kojim se ja to vizijama navodno ne slažem te da odlučimo, ostajem li ili odlazim s Kantride - rekao je Scoria.

Nije morao dugo čekati. Razgovarali su u rano poslijepodne, o razdruživanju, a u 16 sati klupsko je Predsjedništvo sjelo s klupskim Izvršnim odborom. Još tijekom sjednice iz dvorane je procurila informacija kako je Scoria bivši, a Alen Horvat novi trener Rijeke. Pitanje je hoće li se stvar i formalno uobličiti danas ili sutra. Po svršetku sjednice Komen je rekao kako Scoriju više ne vidi kao Rijekinog trenera, ali Horvatovu inauguraciju nije htio potvrditi:

- Danas smo još jednom sjeli sa Scorijom kako bismo vidjeli imamo li istu viziju, ali Elvis, na žalost, nije prihvatio klupsku koncepciju i dogovorili smo sporazumni raskid zbog čega mi je izrazito žao.

Scoria se, bez službenog klupskog očitovanja, suzdržao od komentara o sporazumnom raskidu i odradio je večernji trening.

Alen Horvat (37) je potvrdio Komenove riječi kako još nisu razgovarali o preuzimanju prve momčadi. Horvat je bivši Rijekin igrač, do sada je vodio četvrtoligaša Krka i juniore s Kantride s kojima je osvojio ovogodišnju Kvarnersku rivijeru. Iz juniora, sa 37 godina na klupu prve momčadi. Mladi igrači iz vlastitog pogona, mlad i neiskusan trener iz vlastitog pogona... Žestoko kockanje koje, kako je Komen neki dan rekao, može završiti s “Rijekom kao Bragom, ali i Rijekom kao Veronom u - Trećoj ligi”.

Linker
18. rujan 2024 23:18