Thomas Tuchel

 Osnapix/hirnschal/imago Sportfotodienst/profimedia
BIZARAN SLUČAJ

Tuchel bijesan na novo pojačanje: ‘Čovjek ne zna ni engleski ni njemački, to su elementarne stvari‘

Dosad je skupio tek 20 minuta, upisavši samo jedan nastup u Bundesligi
Piše: Vito TomasObjavljeno: 09. ožujak 2024. 14:14

Trener Bayerna Thomas Tuchel proživljava vrlo turbulentnu sezonu na klupi Bayerna. Neuvjerljivi rezultati natjerali su upravu bavarskog giganta da s 50-godišnjim strategom na kraju sezone raskrste putove.

Razočaran stanjem u momčadi, Tuchel je prokomentirao i slučaj Bryana Zaragoze, igrača koji je ove zime stigao iz Granade za ukupno 17 milijuna eura. Dosad je skupio tek 20 minuta, upisavši samo jedan nastup u Bundesligi. Kao glavni problem za njegove neigranje i neuspjelu adaptaciju Tuchel je naveo jezičnu barijeru.

- Nedostaje mu poznavanje jezika. Teško mu je jer ne zna engleski i njemački, a to je elementarna komponenta. Odgodili smo njegov transfer kako bismo dobili na vremenu. Već mi je bilo jasno da je to za njega jako veliki korak i sada to osjećamo. Vidimo njegovu kvalitetu, ali također primjećujemo da integracija nije potpuna s jezične strane. Zato ćemo mu dati vremena.

Zaragoza je trebao doći u Bayern na kraju ove sezone, no zbog s problema s ozljedama, iz Bayerna su odlučili ubrzati stvari. Doveli su ga na posudbu do ljeta za četiri milijuna eura, dok će 1. srpnja otkupiti njegov ugovor za 13 milijuna eura. Zaragoza je transfer u aktualnog njemačkog prvaka zaradio dobrim predstavama u Granadi, a već je debitirao i za prvu vrstu reprezentacije Španjolske.

Linker
29. travanj 2024 06:51