Victor Boniface

 Thomas Voelker/imago Sportfotodienst/profimedia
ZAR JE OVO BILO POTREBNO?

Skandalozan potez i gnjusna provokacija: Jedan od najboljih igrača lige zabio, a onda sve šokirao proslavom

‘To je TikTok ples nigerijskog influencera. Obećao sam mu!‘, objasnio je Boniface...
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 14. rujan 2024. 20:15

Mnogi ljudi, pogotovo mladi, velik dio svog vremena provode na društvenim mrežama. S njima počinju i završavaju dan, a kreatori sadržaja moraju uložiti puno truda kako bi njihova objava bila primijećena i eventualno postala popularna.

U tom lovu za klikovima ponekad se i pretjera. Nerijetko se malo zaigraju i administratori sportskih klubova pa na društvenim mrežama znaju završiti i neki neprimjereni sadržaji.

Tako je i admin njemačkog nogometnog prvoligaša Union Berlina želio biti duhovit pa je na društvenoj mreži X objavio ‘‘Defenzivno stabilniji od bilo kojeg saksonskog mosta‘‘ nakon što je u prvom poluvremenu njegova momčad držala rezultat 0:0 protiv RB Leipziga.

Aludiralo se pritom na rušenje dijelova mosta Carola na rijeci Elbi u Dresdenu prije tri dana. Pritom na sreću nitko nije stradao, a u Union Berlinu su shvatili da su pretjerali te su se ispričali uz obrazloženje da ih je ponio trenutak.

image

Victor Boniface

Thomas Voelker/imago Sportfotodienst/profimedia

Nije nezapaženo prošla ni druga objava iz Bundeslige, dapače. Igrač njemačkog prvaka Bayer Leverkusena Vitor Boniface proslavio je svoj pogodak protiv Hoffenheima – skidanjem donjeg dijela dresa.

Srećom, ispod njega nije bio gol, imao je biciklističke hlačice, no svejedno je taj potez ispao provokativan.

image

Victor Boniface

Thomas Voelker/imago Sportfotodienst/profimedia

Doduše, televizijska kamera prikazala ga je sa stražnje strane, pa se scena nije mogla vidjeti u cijelosti. Potpuno neprimjereno, pogotovo s obzirom na to da su utakmicu gledala i djeca...

On je pak imao objašnjenje svog neobičnog poteza:

- To je TikTok ples nigerijskog influencera. Obećao sam mu!

Nije to Bonifaceu bio prvi nestašluk. U utakmici Superkupa protiv Stuttgarta suparničkim je igračima pokazao srednji prst lijeve ruke, a za tu je gestu kažnjen s 25.000 eura.

Linker
15. rujan 2024 07:47