Slavlje igrača Werdera nakon čudesnog preokreta

 SASCHA SCHUERMANN Afp
KAD NIJEMCI RADE ČUDA

Nevjerojatni preokret u Dortmundu ušao je u povijest, ali Bundeliga je viđala i veće drame. Pogledajte koje

I Bayern je bio na udaru utakmica koje su mu se okrenule naopako, čak i u njihovoj zlatnoj eri 1970-ih
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 21. kolovoz 2022. 14:10

Poraz Borussije Dortmund (2:3) od Werdera iz Bremena u subotnjoj utakmici ušao je u povijest Bundeslige. Nikada momčad koja je u 89. minuti vodila s dva gola prednosti nije uspjela izgubiti utakmicu.

No, pamti Bundesliga i veće preokrete od ovog kojem smo svjedočili u Dortmundu. Evo nekoliko najvećih.

image

Igrači Borussije nakon poraza

SASCHA SCHUERMANN Afp

25. studenog 2017.: Borussia (D) - Schalke 4:4

Dortmund je poveo 4:0 unutar samo 25 minuta. Preko 80.000 ljudi u Signal Iduna Parku je slavilo, smijalo se gostima iz Gelsenkirchena, koji su im tradicionalno "najljući" suparnici.

Poluvrijeme je došlo bez novih golova, BVB se i dalje smješkao, gosti su bili jadni i izgubljeni. Raspoloženje im se malo popravilo kad je Guido Burgstaller u 60. zabio za 4:1, a onda je Harit četiri minute kasnije zabio za 4:2. U 72. minuti Aubameyang je dobio svoj drugi žuti karton na utakmici. Burgstaller je potom opet zabio, a Daniel Caligiuri izjednačio je u 93. minuti.

18. rujna 1976.: Bochum - Bayern 5:6

Bio je to tek drugi put da je neka momčad ostvarila pobjednički rezultat u Bundesligi nakon zaostatka od četiri gola. Prvi slučaj dogodio se davne 1976. Zvjezdana momčad Bayern Münchena koja je uključivala klupske legende Franza Beckenbauera, Gerda Müllera, Karl-Heinza Rummeniggea i Ulija Hoeneßa gostovala je kod Bochuma, ali je nakon 53 minute gubila 4:0.

Rummenigge je dvije minute kasnije smanjio na 4:1, a golovi Georga Schwarzenbecka, Hoeneßa i Müllera u sljedećih 20 minuta doveli su Bayern do vodstva od 5:4. Bochum je ipak izjednačio u 80. minuti prije nego što je Hoeneß zabio svoj drugi gola za goste i za konačnih 6:5.

10. prosinca 2017.: Köln - Freiburg 3:4

Na snijegu je sve zabavnije, zar ne? Sedam je golova postignuto na bijelom RheinEnergie stadionu, uključujući tri jedanaesterca, unatoč tome što je sudac Robert Kampka u jednom trenutku nije uspio pronaći ni pronaći "bijelu točku" prekrivenu snijegom.

Köln je u 16 minuta zabio dva gola, a 3:0 bilo je u 30. minuti. Trener Freiburga Christian Streich već je do 18. minute napravio dvije od svoje tri izmjene. Nils Petersen bio je među dvojcem koji je ušao u igru i on je zabio neposredno prije odmora. Janik Haberer zabio je za 3:2 u 65. minuti. Potom je bilo mirno sve do 90. minute, kada je Nicolas Höfler oboren u kaznenom prostoru. Snijeg se već raščistio, Petersen je bez problema zabio za 3:3.

Međutim, drama nije završila jer je duboko u nadoknadi Guirassy igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a Petersen je ponovno zabio za svoj hat-trick i tri boda koja su se činila kao nemoguća misija.

28. kolovoza 2010.: Wolfsburg - Mainz 3:4

Freiburgov podvig izjednačio se s uspjehom Mainza sedam godina ranije. Činilo se da će Wolfsburg Stevea McClarena slaviti kod kuće protiv Mainza. Nakon pola sata i dva gola Edina Džeke (za jedan mu je asistirao Mario Mandžukić) te jednog gola Diega bilo je 3:0, ali gosti - koje je predvodio tadašnji trener Thomas Tuchel - nisu tako mislili.

Mainz je u 58. minuti već izjednačio na 3:3, a Adam Szalai, još jedna od trenerovih zamjena, pogodio je za 4:3 u 85. minuti.

20. listopada 1973.: Kaiserslautern - Bayern München 7:4

Bayern je također bio na udaru utakmica koje su mu se okrenule naopako, čak i u njihovoj zlatnoj eri 1970-ih. Golovi Bernda Gersdorffa i Gerda Müllera doveli su diva iz Münchena do vodstva od 3-0 nakon samo 36 minuta u Kaiserslauternu. Domaćini su zabili jedan pogodak neposredno prije poluvremena, ali nitko nije mogao predvidjeti što će se dogoditi kada je Müller postigao svoj drugi pogodak u utakmici i povisio na 4:1 za Bayern.

Neobjašnjivo su Hoeneß, Beckenbauer & Co. popustili i domaći su izjednačili do 73. minute. Gersdorffovo isključenje nekoliko trenutaka kasnije bio je početak Bayernove katastrofe u kojoj je Kaiserslautern zabio još tri u posljednjih šest minuta i zabilježio čuvenu pobjedu 7:4.

Linker
28. travanj 2024 15:18