FRANKHOERMANN/SVEN SIMON Dpa Picture-alliance Via Afp
UNUTARNJE RAZMIRICE

Nesuglasice u Bayernu, može li Leipzig iskoristiti priliku? Kapetan javno istupio i poslao jasnu poruku

Očito je da nesuglasice trenera i sportskog direktora opterećuju atmosferu u Bayernu uoči završnice
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 12. travanj 2021. 18:19

Tjedan dana nakon poraza u derbiju nakon kojeg je Bayern odmaknuo na ogromnih sedam bodova prednosti, utrka za naslov prvaka Njemačke ipak je dobila jedan mali dio napetosti. Bavarci su, naime, u posljednjim trenucima dvoboja s berlinskim Unionom ispustili pobjedu, pa se RB Leipzig približio na pet bodova šest kola prije kraja Bundeslige.

I sada je Bayern veliki favorit za obranu titule, međutim, sve očitiji sukob između Hansija Flicka i Hasana Salihamidžića mogao bi na koncu skupo koštati Bayern. Jučer je u javnost izašao i predsjednik bavarskog kluba Herbert Hainer, koji je pokušao relativizirati nesuglasice između trenera i sportskog direktora.

- Hansi Flick je apsolutni profesionalac koji je koncentriran na sport, a što se tiče sukoba sa Salihamidžićem, mislim da je to sasvim u redu, jer obojica su čvrsti u svojim stavovima. Ne moramo svi isto misliti, ali znam da je obojici samo jedan cilj, uspjeh Bayerna - rekao je Hainer, no njegov mišljenje ne dijeli kapetan Manuel Neuer, koji je poslao jasnu poruku:

- Sve ovo što se sada događa djeluje na igrače i nije nimalo potrebno - smatra Neuer.

Ovo je prvi put da je netko iz Bayerna izašao u javnost s takvom izjavom, ona otkriva dosta toga, a mogu li konkurenti, odnosno Bikovi, profitirati od toga, tek ćemo vidjeti. Bayern sutra igra uzvratnu utakmicu četvrtfinala Lige prvaka protiv Paris SG-a, u prvoj je poražen doma 3:2 i vrlo je blizu oproštaja od ovog natjecanja. To bi, pak, značilo da im je do kraja sezone ostalo samo šest utakmica Bundeslige, dok Bikovi još imaju i Kup u kojem su stigli do polufinala.

Zadnjeg dana travnja igrat će u Bremenu za ulazak u finale, baš kod suparnika kojeg su prekjučer bez problema svladali na njegovu terenu. Utakmicu je obilježio dvostruki strijelac Alexander Sorloth, pa je Julian Nagelsmann dobio novog aduta za samu završnicu sezone u kojoj Bikovi love prvi trofej u 12 godina postojanja.

- S prvim poluvremenom sam iznimno zadovoljan, zabili smo prekrasne golove, a u obrani nismo ništa propustili. Sve u svemu bila je to naša dobra izvedba koja nas je dovela do tri boda. Želimo isto to ponoviti i u Kupu. Vidjeli ste kako su igrači baš tražili pobjedu, to ih je pokretalo - rekao je nakon utakmice trener Julian Nagelsmann, koji se osvrnuo i na utrku za prvaka.

- Još uvijek je to velika prednost, pet bodova daje Bayernu mogućnost da sve drži u svojim rukama. Mi ćemo pokušati osvojiti sve bodove do kraja, premda nas čekaju ozbiljni suparnici. Tu je, naravno, i Kup, no mogu obećati da ćemo sve pokušati, a kamo će nas to odvesti vidjet ćemo na kraju sezone - zaključio je mladi trener Bikova.

RB Leipzig već u petak dočekuje Hoffenheim, pa u utorak ide na noge Kölnu, a potom mu dolazi Stuttgart. Nakon polufinalne utakmice Kupa s Werderom, do kraja sezone očekuje ih gostovanje u Dortmundu, dolazak Wolfsburga i za kraj dvoboj kod Uniona u Berlinu.

- U ligi želimo osvojiti sve bodove do kraja, jer ako Bayern kiksa mi mu se želimo približiti. Jednostavno moramo biti na razini baš kao što smo to bili i u Bremenu - rekao je stoper Willy Orban, koji je nedavno produžio ugovor s Bikovima do 2025. godine. Jasno, sve ipak ovisi o Bayernu, zatome li svoje unutarnje probleme i koncentriraju li se samo na travnjak, Bavarci su i dalje prvi favoriti. Svim nemirima unatoč.

Linker
03. svibanj 2024 02:52