Josip Stanišić u skoku protiv Union Berlina
 ANDREAS GEBERT Afp
POTRES U BAVARSKOJ

Bayern s Josipom Stanišićem u prvih 11 ostao bez pobjede, silno hvaljeni trener pred odlaskom iz kluba!?

Poraz Brekala i Pongračića u utakmici sa sedam golova, Olmo strijelac u trijumfu RB Leipziga
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 10. travanj 2021. 20:52

Generalna proba, ako se tako uopće mogla nazvati, nije uspjela. Bayern je odigrao tek 1:1 doma s Unionom iz Berlina, ali Hansi Flick nije mogao računati na čak devetoricu igrača, pa je bio primoran dati prigodu debitantu, Nijemcu hrvatskih korijena Josipu Stanišiću na lijevom braniču, potom Thiagu Dantasu, koji je igrao svoju drugu utakmicu u Bundesligi, a kasnije je ušao i Christopher Gavin Scott, još jedan debitant.

I takav Bayern je imao vodstvo do same završnice, ali su gosti preko Ingvartsena došli do boda. U preostale tri utakmice popodnevnog programa spektakularnu utakmicu odigrali su Eintracht i Wolfsburg, aspiranti na Ligu prvaka, domaći su slavili 4:3, RB Leipzig je bez poteškoća prošao gostovanje u Bremenu, a Hertha je doma remizirala s Borussijom M. premda je 75 minuta imala igrača više.

Lewandowski, Davies, Gnabry, Goretzka, Hernandez, Süle, Diego Costa, Roca, Tolisso, devetorica igrača koji su nedostajali Hansiju Flicku. Između dviju utakmica s PSG-om došao je dvoboj s rasterećenim Unionom, no prava priča ipak je u pozadini. Sukob između trenera i sportskog direktora sve je jači, suradnja se čini sve težom i pitanje je hoće li Flick ostati trener Bavaraca istekom ove sezone. Hasan Salihamidžić u ovom trenutku ima jače karte u svojim rukama, a kada je tako u Bayernu obično nastrada trener, pa i ovako uspješan kao što je Flick.

- Sljedeće pitanje - odgovor je Flicka na novinarsko pitanje o njegovoj budućnosti.

- Uživam raditi sa svojim stožerom, mnoge kolege čestitali su mi nakon PSG-a i rekli da je moja momčad prava inspiracija za sve njih. Ja sam fokusiran samo na svoj posao, na momčad za koju znam da mi je sto posto lojalna. To su prekrasni igrači koji u ovoj fazi sezone zaslužuju samo mir da se možemo koncentrirati na svoj posao - govori Flick, ali je ipak morao okrznuti i sportskog direktora.

- Prošle sezone imali smo, a to zna svatko i potvrdit će da je tako, bolju momčad nego što je imamo ove sezone - odapeo je strelicu prema Salihamidžiću trener Bayerna.

Protiv Uniona kombinirana momčad izgledala je solidno, poveli su pogotkom Musiale nakon 16. asistencije Thomasa Müllera, a četiri minute prije kraja izjednačio je Ingvartsen, čovjek koji je ušao u 67. minuti. Petar Musa igrao je do 72. za goste.

Eintracht i Wolfsburg trenutačno drže dvije preostale pozicije koje vode u Ligu prvaka, a nakon pobjede Eintrachta čini se da će obje momčadi sljedeće sezone predstavljati Njemačku u elitnom klupskom natjecanju. Bio je to pravi vatromet u kojem su se domaći bolje snašli, premda su gosti poveli već u 6. minuti pogotkom Bakua. Do kraja poluvremena Eintracht je preokrenuo, ali je Weghort početkom nastavka vratio stvari na početak. Ipak, sredinom drugog dijela dva igrača s klupe, Jović i Kamada, usmjerili su dvoboj na mlin Eintrachta. Josip Brekalo igrao je za goste do 72. minute, a Marin Pongračić ušao je u 66. minuti.

Dani Olmo nastavlja s dobrim partijama u dresu RB Leipziga, danas je postigao svoj četvrti gol ove sezone u Bundesligi, pogodak koji je otvorio bravu Werdera, dva pogotka dodao je Sorloth, a priču u Bremenu zaključio je Sabitzer. Ovom pobjedom Bikovi su smanjili zaostatak za Bayernom na pet bodova, a još je šest kola do kraja prvenstva.

Asistencija Sose, poraz Stuttgarta

Nogometaši Borussije Dortmund pobijedili su u gostima Stuttgart s 3-2 u 28. kolu Bundeslige. Strijelci za Dortmund bili su Bellingham (47), Reus (52) i Knauff (80), a za Stuttgart zabili su Kalajdžić (17) i Didavi (78). Borna Sosa je odigrao cijeli susret za domaće i bio je asistent kod prvoga gola. (Hina)

Linker
16. travanj 2024 16:11