Vedran Karuza / Novi list / CROPIX / CROPIX
PRILIKA ZA DEBI

BUĐENJE IZ SNOVA ZA NOVOG VATRENOG 'Otac me probudio i pitao zašto se ne javljam HNS-u, sve mi je bilo jasno, nadam se samo da sam zaista budan...'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 08. studeni 2016. 12:00

Bilo je to vjerojatno najslađe buđenje iz sna u karijeri Filipa Bradarića. Nakon pobjede protiv Hajduka produžio je večer u druženju s prijateljima koji su u Rijeku došli zbog jadranskog derbija pa nedjeljno poslijepodne iskoristio za nadoknadu ta dva sata sna koji su mu nedostajala. Ljudi iz HNS-a su ga pokušavali kontaktirati, ali njegov je mobitel zvonio u prazno…

- Probudio me otac koji je tu u Rijeci i odmah pitao zašto se ne javljam ljudima iz Saveza. Sve mi je odmah bilo jasno, bio je to pozitivan šok i vjerojatno najljepše buđenje iz poslijepodnevnog sna. Nadam se samo da sam stvarno budan, da ne spavam i dalje, ha-ha - rekao je Filip Bradarić koji se jučer nakratko pozdravio s Rijekom i zajedno sa suigračem Matejom Mitrovićem otišao na svoje prvo reprezentativno okupljanje uoči utakmica protiv Islanda i Sjeverne Irske.


Rijeka, 100515.
Stadion Kantrida. 
Nogometna utakmica 33. kola 1. HNL izmedju HNK Rijeka i NK Lokomotiva.
Na fotografiji: Filip Bradaric.
Foto: Tea Cimas / CROPIX
Tea Cimas / CROPIX / CROPIX

Čvrsta psiha

A još prije godinu dana ta reprezentacija je djelovala tako daleko i nedostižno, Bradarić je upao u period u kojem su mu se nizali pehovi, isključenja, promašeni i skrivljeni jedanaesterci. Izašao je još jači i ove sezone se prometnuo u ponajboljeg igrača lidera HNL-a.

- Puno puta sam nailazio na prepreke, loše trenutke i pred godinu dana je bio jedan takav. Nisam potonuo jer znam koliko mogu, vjerujem u sebe, a onda se pravim radom i čvrstom psihom sve vrati. To je bio neki moj put i hvala svima koji su mi pomogli da dođem do tu gdje jesam.

A došao je stvarno u birano društvo, o Modriću, Rakitiću, Badelju, Kovačiću ili Brozoviću, s kojima će idućih dana dijeliti svlačionicu, ne treba trošiti riječi.

Rijeka, 090416.
Stadion Rujevica.
Nogometna utakmica 30. kola MAXtv Prve lige izmedju HNK Rijeka i NK Zagreb.
Na fotografiji: Filip Bradaric za 1:0.
Foto: Vedran Karuza / Novi list / CROPIX
Vedran Karuza / Novi list / CROPIX / CROPIX

- Što reći o igračima koji su dokazani, koji nose igru najboljih klubova svijeta. Meni je izuzetna čast biti ovdje, trenirati i igrati s njima. Oni su se dokazali, nose igru Hrvatske, a na meni je da šutim, radim, da na mala vrata pokušam ući i da opravdam izbornikov poziv ponašanjem i pristupom na treninzima i utakmicama ako se ukaže prilika.

Prilika bi se mogla ukazati protiv Sjeverne Irske, izbornik Čačić jučer je najavio da će odmarati neke igrače, a da Bradarića vidi na poziciji zadnjeg veznog na kojoj igra dobro u jakoj Rijeci.

- Uopće ne razmišljam o prilici, znam da sam spreman ako mi izbornik ukaže povjerenje i potrudit ću se maksimalno ispuniti njegova očekivanja. Igrati za svoju domovinu mora biti poseban trenutak, to mora biti osjećaj koji ti nitko ne može opisati, nego ga sam moraš proživjeti, a ja se nadam da ću ga iskusiti.


OSTATAK PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN

Linker
08. listopad 2024 08:44