Zeljko Hajdinjak/CROPIX
KUP HRVATSKE

Bubnjić u sudačkoj nadoknadi rastužio Zadrane i odveo Slaven Belupo u polufinale!

Nogometaši Slaven Belupo pobijedili su Zadar s 3-1 (prva utakmica 0-1) i pridružili se Cibaliji i Lokomotivi u polufinalu Kupa. Još se čeka pobjednik ogleda Zelina - Hajduk
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 28. studeni 2012. 20:03

U dramatičnoj i do kraja neizvjesnoj utakmici Slaven Belupo uspio je po četvrti put izboriti prolaz u polufinale Kupa. Zadranima je do prolaska među četiri nedostajalo tek par minuta, ali njihov bunker ipak nije izdržao.

Ferenčina je odustao od uobičajene 4-2-3-1 formacije i od početka krenuo vrlo ofenzivno, s Vugrincem iza Šabana i Bušića, predmnijevajući da će se Zadrani orijentirati na obranu čuvajući 1:0 sa Stanova te da će njegovoj momčadi u završnicama akcija trebati više ofenzivno orijentiranih igrača.

1:0 Vugrinec (4)

Već u ranoj fazi Farmaceuti su izjednačili omjer. Igrala se četvrta minuta kad je Šaban prošao po desnoj strani i uputio povratnu loptu koju je obrana gostiju izbila na desetak metara, gdje se našao najbolji strijelac HNL-a svih vremena Davor Vugrinec i smireno pogodio mrežu Ježine za vodstvo od 1:0.

Pokušao je još jednom Vugrinec u 15. minuti, ali je njegov udarac otišao iznad vratiju. Prvu priliku gosti su stvorili u 16. minuti, Ivančić je prošao po desnoj strani i uposlio Pericu koji s pet metara upućuje slab udarac pokraj vratiju. Dvije poluprilike imali su potom domaći, Bušić je zakasnio na ubačaj Vugrinca, dok je Šaban tukao pored vratiju.

Najbolju priliku za povećanje vodstva imao je Slaven u 39. minuti, kad je Vugrinec uposlio Delića koji šalje povratnu loptu za Šabana, ali je ovaj malo zakasnio. U 40. je udarac iskušao i Mršić, no Pelin je bez problema uhvatio tu loptu.

Nakon prvih 45 minuta iz igre je izašao Vugrinec, očito njegov mišić nije izdržao, a zamijenio ga je Geng, pa je Čanađija dobio malo ofenzivniju ulogu.

1:1 Mršić (48)

Antonio Mršić često je u zadnje vrijeme znao biti koban za Farmaceute, a "zapaprio" im je i ovom prilikom. Našao se Zadrov veznjak sam na 20 metara od domaćih vratiju, no nitko iz Slavenove obrane nije ga ozbiljno shvatio, a vratar Pelin stajao je nekoliko metara ispred gola. Sve to omogućilo je Mršiću da mirno nacilja i ljevicom neobranjivo pogodi gornji desni kut. Prekrasan pogodak za 1:1 i rapidni porast Zadrovih izgleda za polufinale.

Domaći su nogometaši nakon izjednačenja zastali, nikako nisu mogli probiti blok gostiju niti napraviti neku suvislu akciju, sve do 68. minute, kad se iznenada u velikoj prilici našao Šaban, ali je Prahić njegov udarac blokirao u korner. Ferenčina je u 72. minuti obavio i posljednju izmjenu, uveo je Brleka umjesto Gregurine, a Šabanu u špici priključio Bubnjića.

2:1 Šaban (77)

Bubnjić je u 75. tukao glavom malo pored vratiju, a u 77. je nogom pogodio gredu, a obijenu loptu Martin Šaban je glavom iz blizine pospremio u mrežu za povratak nade u polufinale.

3:1 Bubnjić (90)

Sve karte bacili su Farmaceuti u napad u završnici susreta i to im se vratilo u prvoj minuti sudačke nadoknade vremena. Maras je ubacio s lijeve strane, a Igor Bubnjić je glavom iz blizine spremio loptu u Ježininu mrežu za konačnih 3:1 i plasman među četiri najbolje momčadi u Hrvatskom nogometnom kupu.

Na kraju utakmcie Zadrani su okružili suce, a bilo je i naguravanja s domaćim vratarom Pelinom, pa je morala intervenirati i redarska služba kako bi se strasti smirile.

Linker
24. rujan 2024 02:46