Ivan Klindic / CROPIX
POJAČANJA NA POLJUDU

Brazilac Jo prelazi u Hajduk! Zec, Kulušić i Vujičević također želje Bijelih

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 27. lipanj 2014. 16:54

Brazilac Jo, kažu iz dobro informiranih krugova, sasvim je blizu Hajduku, dojučerašnji napadač Istre 1961 dogovorio je dapače sve detalje dolaska u bijeli dres, njegovi zastupnici traže avionsku kartu iz Brazila da se u ovoj mundijalskoj gužvi Jo vrati iz domovine s odmora što prije i onda se početkom tjedna priključi – Hajduku. Izravno na pripreme u Sloveniju. Takav je plan.

Odahnuo bi trener Igor Tudor, takvog napadača cijeni, pomogao bi mu u slaganju momčadi, a i sportski direktor Goran Vučević mogao bi se pohvaliti da je nakon Sandra Gotala i drugu napadačku popunu obavio.

Zasad se čeka službena objava, u Poljudu nam potvrđuju da je “posao blizu”, ali dok nema objave ne bismo ni mi nepotrebno požurivali. Mnogo je “blizu” poslova propalo.

No, ono što je bitno jest da je odšteta – nula, ništa, a to je Hajdukov uvjet poslovanja. Istra 1961 će se namiriti po budućoj prodaji Joa iz Hajduka, na način da se kolač dijeli 60:40. To zvuči kao dobitna formula. Kao dobiti Joa.

Spominju se još neka imena, trojica igrača, stoper Ante Kulušić, vezni Dario Vujičević, te napadač Ermin Zec. Svima je istekao ugovor, bivšim igračima Šibenika u turskom Genclerbirligiju, a ex mladom reprezentativcu Vujičeviću u nizozemskom Heracles Almelu.

Ideja je živa jer nemaju odštete, ali bi se primjerice Kulušić i Zec teško odmah snašli u Hajdukovim gabaritima i bonusima. Bez obzira što nisu unaprijed osigurali nastavak angažmana u Turskoj, treba voditi računa da su u Ankari imali gažu koja se mjerila u stotinama tisuća eura, a Hajduk više od 100.000 eura godišnje (kao što je imao primjerice Andrijašević, ili pak Iluridze) ne može olako ponuditi.

Poigravali bi se s bonusima ako se prodre naprijed kroz euro natjecanja, pa taj posao i nije baš lako dovršiti. Tim prije što prijelazni rok traje još puna dva mjeseca.

Uglavnom, lijepo bi bilo sastaviti momčad s Kulušićem (ako se neki od stopera Hajduka proda), pa napadačem Zecom (tražio ga je Hajduk iz Šibenika još 2010.), te Vujičevićem koji je bio potencijal u mladoj reprezentaciji, danas ima 24 godine. U veznom redu najveća je rupa.

Hajduk je jučer krenuo na pripreme u Sloveniju, trener Tudor poveo je 21 igrača i četvoricu vratara, to su: Kalinić, Stipica, Tomić i Grbić (vratari), te Mikanović, A. Milić, Milović, Vlašić, Maglica, Balić, Gotal, Vasilj, Abduholikov, Jozinović, Caktaš, Maloku, Tomičić, Maloča, Nižić, Vuković, Z. Milić, Bradarić, Bašić, Bencun i Kouassi.

Izostao je Mislav Anđelković koji će se zbog lakše ozljede priključiti momčadi za nekoliko dana, bilo je govora i da bi se razišli s Anđelkovićem, premda nije pronađen zajednički modus razlaza, pa je ostao.

Ujedno, Avdija Vršajević i Tino Sušić tek su završili Mundijal s BiH, dobit će desetak dana odmora, možda sasvim preskoče pripreme u Sloveniji i priključe se “bijelima” naknadno.

Od jučer je poznato da će Tomislav Kiš na posudbu, a Arlind Basha u Hajduk B.

Linker
06. listopad 2024 12:22