Drago Sopta / CROPIX
BLIŽI SE RASTANAK

Bomba iz Maksimira: Sporting Lisabon sa 12 milijuna eura dolazi po Kovačića

Piše: Hrvoje TomićObjavljeno: 14. prosinac 2012. 23:21

Mateo Kovačić ove bi zime (ipak) mogao napustiti Maksimir! Jedan od najtalentiranijih igrača Dinama, te predvodnik mladog vala u svlačionici hrvatskog prvaka već je mjesecima na radaru europskih velikana. Kroz posljednje dvije godine za usluge 18-godišnjeg veznjaka raspitivali su se mnogi (Man. City, Man. United, Arsenal, Liverpool, Porto...), no čini se kako su za novopečenog reprezentativca najviše zagrizli predstavnici lisabonskog Sportinga, danas tek 11-plasirane momčadi portugalske lige.

Čelnici Sportinga razočarani jesenskim nastupima, slabim rezultatima u prvenstvu i Europi, kreću u redizajn svoje momčad, a novu momčad žele sagraditi oko Kovačića.

U modrim odajama već su, preko svojih portugalskih partnera, upoznati s interesom Sportinga za Matea Kovačića, no i dalje se čeka službena ponuda koja bi u Maksimir trebala sletjeti početkom nove kalendarske godine. Sportskog direktora Dinama Zorana Mamića proteklih su dana telefonskim putem kontaktirali predstavnici Sportinga, raspitali se o cijeni Matea Kovačića, te samim time postali najozbiljniji kandidat za kupnju mladog igrača.

Ponuda Sportinga (za Matea Kovačića) bila bi najizdašnija od svih dosadašnjih, a čelnici Dinama idućih će dana 'unutar kuće’ ozbiljno razgovarati o mogućem (pre)ranom odlasku modrog 'wunderkinda’.

Predstavnici Dinama mjesecima 'trube’ kako svim silama žele još neko vrijeme spriječiti prodaju najkvalitetnijih pojedinaca, te na mladima (Kovačić i Halilović) sagraditi 'najjači Dinamo u povijesti’. No, u ovo recesijsko doba niti u Maksimiru nisu vjerovali kako bi za nekog igrača mogla stići 'nemoralna ponuda’. Sportin Lisabon bi se Modrima trebao javiti s ponudom od 10-12 milijuna eura, te određenim postotkom (dosta velikim) od budućeg transfera.

Dinamo bi financijski vrlo dobro prošao, a to bi ujedno bio i najskuplji transfer u povijesti Sporting Lisabona. Portugalci su za sada najviše novaca izdvojili za Brazilca Eliasa koji je u sezoni 2011/12. iz madridskog Atletica stigao u transferu vrijednom 8,8 milijuna eura.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-A!

Linker
22. rujan 2024 10:40