Drago Sopta / CROPIX
KOVAČIĆ U SPORTINGU?

Pranjić o transferima: Pitali su me samo za Halilovića i Bašića, ali nikad ne reci nikad!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. prosinac 2012. 10:31

Nakon Hrvata Danijela Pranjića, lisabonski velikan Sporting, koji ove sezone muku muči s rezultatima, bacio je udicu tešku od 10 do 12 milijuna eura prema Mateu Kovačiću, maksimirskom dragulju, oko kojeg bi se trebao zidati veliki i moćni Dinamo, ali po svemu sudeći i veliki Sporting. Iako službena ponuda još uvijek nije sletjela u Maksimir, mogući transfer dobrano je zakovitlao europsku nogometnu scenu.

Puno je klubova pratilo Kovačića, pa je interes Sportinga pomalo iznenađujući. Iako su u Dinamu zakopčani do grla i ne žele o tome govoriti, bivši dinamovac a danas Sportingov fantazist Danijel Pranjić tvrdi da nema pojma o transferu:

- Pročitao sam u SN o tome i to je sve što znam. Nitko me o Mateu ništa nije pitao. Prije nekoliko tjedana raspitivali su se za malog Halilovića i Hajdukova kadeta Bašića, ali o Kovačiću nije bilo niti govora, pa sam pomalo iznenađen pisanjem o tom transferu.

Dvanaest milijuna eura ogroman je novac za Sporting i kad bi se taj transfer realizirao bio bi najveći u Sportingovoj povijesti, no gdje ima dima ima i vatre. Nekoliko igrača Vercauterenove udarne momčadi je u izlogu, posebice Brazilac Elias i Nizozemac Ricky van Wolfswinkel, i ako netko do njih dvojice bude prodan, bit će novca za Kovačića.

- Teško da Sporting danas može izdvojiti taj novac, iako nikad ne reci nikad. Nekoliko je naših igrača u izlogu i mogli bi otići, pa bi se i mogao namaknuti novac za Kovačića. Takav profil igrača kao što je Kovačić strašno bi nam dobro došao, jer “kašljemo” u sredini terena. Znam da je Mateo vrhunski igrač. Sa samo 18 godina pokazao je cijeloj Europi o kakvom se talentu i nogometašu radi. Ako me predsjednik ili trener budu pitali nešto o Mateu, sigurno mogu reći samo lijepe stvari. Volio bih kada bi došao - zaključio je pomalo zagonetno Pranjić.

Linker
22. rujan 2024 12:20