Drago Sopta / CROPIX
TALIJANI SLOMILI MAMIĆA

BOMBA IZ MAKSIMIRA Mamić prodao Matea Kovačića Interu za 11 milijuna eura!

Kovačić dolazi sutra potpisati ugovor, a Inter je u njemu dobio novog Modrića - oduševljeni su talijanski mediji nakon dogovora koji je pao nešto iza 20 sati
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 30. siječanj 2013. 21:19

Sedam milijuna eura? Ne, hvala. Tako su otprilike krenuli pregovori kupovine Matea Kovačića po kojeg je u Maksimir u srijedu došla delegacija Intera. A završili su oko 20 sati sa cifrom od 11 milijun eura (s bonusima transfer može narasti i do 15 milijuna) koje mladi veznjak danas potpisuje u Milanu. Stramaccioni je par sati ranije ispratio sunarodnjake iz Milana uz opasku da se bez Kovačića ili bar ispisnice ne vraćaju nazad. S druge strane stola ih je čekao Zdravko Mamić koji zna da u ovoj priči može okrenuti dvostruko. A svjesni su toga i Talijani:

- Delegacija Intera sletjela je u Zagreb gdje ih čeka tvrd pregovarač , ali Inter i Dinamo imaju dobre odnose što bi moglo pozitivno utjecati na cijelu tu priču oko transfera Matea Kovačića – bila je ekskluziva talijanskih medija koji su vijest o početku pregovora objavili oko 16 sati. Dva sata kasnije Talijani su stigli u Maksimir.

Tijekom pregovora navodno se spominjalo i nekoliko varijanti. Prva je želja Dinama da Kovačić bude dio momčadi koja će ovoga ljeta pokušati kroz kvalifikacije napasti Ligu prvaka, a što je scenarij koji je viđen u transferu Badelja u HSV. U Maksimiru nisu isključili ni opciju da u zamjenu za Kovačića uz milijunsku odštetu dio paketa bude i neki igrač Intera. Kako bilo, varijacija je tu bilo raznih, a na koncu su se Inter i Dinamo našli na 11 milijuna eura (s bonusima bi vrijednost ransfera trebala narasti na 15 milijuna eura)

Okidač za shopping Intera u našem sokaku bila je poruka brazilskog veznjaka Paulinha koji je u srijedu rekao da ostaje u Corinthiasu. I time zapečatio sve kombinacije o selidbi u Inter, Manchester United ili Chelsea. Navodno je klub iz Milana bio spreman ponuditi 25 milijuna eura za reprezentativca Brazila. No, potom su uzeli novčanik i okrenuli se Zagrebu. Nije tajna da je ime Matea Kovačića već duže vrijeme podvučeno debelim flomasterom u zabilješkama Interova trenera, pa je bilo logično da se nakon Paulinhe Inter prebaci na veznjaka Dinama koji ih nije koštao 25 već deset manje.

- Kovačić dolazi sutra potpisati ugovor, a Inter je u njemu dobio novog Modrića – objavili su talijanski mediji i navijači je na forumima oduševljeno dočekali.

Linker
20. rujan 2024 10:12