TALIJANSKI MEDIJI

U INTERU ODUŠEVLJENI Dolazi nam novi Boban, ima dobar dribling i veliku karizmu!

Piše: Hrvoje TomićObjavljeno: 31. siječanj 2013. 11:56

Čelnici Intera ciljano su ove zime tražili pojačanja za sredinu terena. Prvi izbor Nerazzurra bio je veznjak Corinthiansa Paulinho, a 'opcija B’ bio je Mateo Kovačić. Dosadašnji veznjak Dinama trebao bi u Interu preuzeti ulogu glavnog ideologa igre Nerazzurra , a u prilog mu ide što trener Andrea Strammacioni vjeruje i redovito daje priliku mladim igračima. A u svlačionici Intera našeg reprezentativca očekuje strašna borba za pozicije u početnoj postavi.

Andrea Stramaccioni dugo je ove sezone tražio dobitnu kombinaciju u veznoj liniji. Mnogo je rotirao, isprobavao razne sustave igre (između 4-2-3-1 i 3-4-1-2). Mateo Kovačić od sutra će krenuti u borbu za početni sastav Nerazzurra, a tu ga po prvi puta u karijeru očekuje paklena bitka. Igrači poput Estebana Cambiassa, Dejana Stankovića, Waltea Gargana, Fredyja Guarina, Gabriela Mudingayjia, ambicioznih mladića poput Jana Obija i Marca Benassija, pa polivalentnog Javiera Zanettija i još jednog novopečenog Interista Zdravka Kuzmanovića. No, zanimljivo većina ovih igrača isključivo su veznjaci defanzivnih sklonosti (izuzev Obija i donekle Guarina), dok je pozicija playmakera i dalje otvorena. Zapravo bila je, sada bi ju trebao zauzeti - Mateo Kovačić.

Talijanski mediji prenose kako u redove Intera stiže mladi režiser u rangu Luke Modrića i Zvonimira Bobana , ima dribling i veliku karizmu. Posao je zaključio Beppe Bozzo, a Gazzeta tvrdi da su za mladog hrvatskog reprezentativca bili zainteresirani Manchester United i Manchester City.

Navijači Intera poručili su kako je Mateo Kovačić dobra kupovina kojem treba dati vremena da se privikne na grad i talijanski nogomet, te da će biti sigurno puno korisniji nego da je među Nerrezzure stigao Balotelli.

Linker
21. rujan 2024 17:27