Vladimir Dugandžić/CROPIX
JAGODINAC MARKO ŠIMIĆ

Bivši mladi reprezentativac Hrvatske i vratar Croatije želi braniti za - SRBIJU!

Radi se o golmanu koji je prošao nogometnu školu zagrebačkog Dinama, a potom je branio u Croatiji Sesvete i ZET-u. Mnogo puta branio je za mlade izabrane vrste Hrvatske
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 24. ožujak 2012. 10:48

Zanimljiva vijest stiže iz Srbije. Marko Šimić, 26-godišnji vratar srpskog prvoligaša Jagodine, iskazao je želju za branjenjem u reprezentaciji Srbije! Radi se o golmanu koji je prošao nogometnu školu zagrebačkog Dinama, a potom je branio u Croatiji Sesvete i ZET-u.

Mnogo puta branio je za mlade izabrane vrste Hrvatske, a u Jagodini je od ljeta 2010. godine. Šimić ima dvojno državljanstvo Srbije i Hrvatske, a službeno je promijenio prebivalište i postao Jagodinac. Motiv su nadolazeći republički i lokalni izbori koji će se u Srbiji održati 6. svibnja.

- Izbori su samo povod jer sam već dugo namjeravao postati 'domaći igrač', Jagodinac. Dobio sam dokumente Srbije, osobnu kartu i putovnicu. U klubu sam drugu sezonu, a već se osjećam kao domaći igrač i Jagodinac te državljanin Srbije u pravom smislu. Moja namjera i velika želja je da jednog dana zaigram za reprezentaciju Srbije - za internetsku stranicu FK Jagodine kazao je Šimić.

Ako mu se želja ispuni, uskoro bi mogao zaigrati protiv - Hrvatske. Dvije reprezentacije su, naime, u istoj skupini kvalifikacija za SP 2014.

Linker
24. rujan 2024 18:29