Ronald Goršić / Cropix
POTPORA STOŽERA

Bilić o odlasku Prosinečkog: Robi još nije odlučio! Što god odabrao, ima moju podršku

Žuti je važan kotačić u peteročlanom stručnom stožeru Slavena Bilića za analize, procjene i sugestije oko naših igrača, a na utakmicama za čitanje igre suparnika
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 08. prosinac 2010. 15:58

Nakon što su po Slavena Bilića došli HSV i Fulham, a teren ispipavali mnogi klubovi s Otoka, nakon što je Nikolu Jurčevića dvaput želio Zdravko Mamić u Maksimiru, a Aljošu Asanovića Hajduk prije nego što je v. d. trenera postao Vučević, red je došao i na Roberta Prosinečkog.

Žuti se želi baviti trenerskim poslom, ambiciozan je, jednom se u intimnom krugu prijatelja povjerio da bi jednoga dana želio voditi Real Madrid, a prva ozbiljna ponuda koju je dobio je od kluba s kojim je kao igrač bio europski i svjetski prvak - Crvene zvezde.

- S Robijem sam stalno u kontaktu, on još nije prelomio svoju odluku i odlučit će u sljedećih nekoliko dana. Što god odabrao, ima i imat će apsolutnu podršku ne samo mene nego svih nas iz stožera reprezentacije. Detaljnije ću o svemu moći reći tek kad on konačno odluči - poručio je Slaven Bilić.

Odluka hoće li postati Decembarski možda će se čekati do početka sljedećeg tjedna, bez obzira na to što će Robi u međuvremenu posjetiti “crveno-bijele” urede u ulici Ljutice Bogdana.

Robi ne negira da ga profesionalno i ljudski škaklja mogućnost sjedanja na klupu najtrofejnijeg kluba regije, no koliki bi za naš stožer bio gubitak Prosinečkog? Nemali, sigurno. Između utakmica Robi bio zadužen za praćenje igrača, analizu, sugestije, kad bi bio vikend s više važnih utakmica s našim reprezentativcima, Bilić i pomoćnici bi se podijelili tko što gleda, a nerijetko je Žuti s Jurom išao u izvidnicu u Njemačku.

Osim što je bio dobri duh na pripremama, kao vrhunski nogometni znalac znao je na osnovi iskustva i intuicije na treninzima procijeniti tko je koliko spreman i sugerirati što misli. Na utakmicama je, pak, skupa s Jurčevićem najčešće imao zadatak čitanja igre suparnika i predviđanja njegovih poteza, te upozoravanja i savjetovanja izbornika, koji je s Asanovićem bio najviše usredotočen na igru naše momčadi.

U ovome trenutku prerano je govoriti hoće li stožer tražiti nekog zamjenskog, a slobodnog trenera, poput Krunoslava Jurčića ili Ive Šuška, koji su već više puta skautirali suparnike.

Linker
30. rujan 2024 02:35