Srđan Vrančić/CROPIX
PRVI VELIKI TRANSFER

BADELJ U HSV-u Mamić prodao kapetana Modrih u Hamburg za 4 milijuna eura

Piše: Tomislav ŽidakObjavljeno: 17. srpanj 2012. 16:18

Preporuke Slavena Bilića još uvijek visoko kotiraju. Na temelju nekoliko Bilićevih “toplih” riječi, angažman je dobio i Milan Badelj, playmaker zagrebačkog Dinama, koji će se uskoro preseliti u Hamburg.

Naime, šef HSV-a Thorsten Fink, negdašnji Bilićev suigrač iz Karlsruhea, poslije i Bayerna, nazvao je bivšeg izbornika hrvatske reprezentacije i raspitivao se o Badelju. Bilić je kratko rekao: “Uzmi bez razmišljanja!”

HSV je ovog ljeta “grizao” na Rafaela van der Vaarta, međutim, odštetni zahtjev Tottenhama bio je previsok za klub, koji ni s novcem ne stoji baš najbolje. Umjesto famoznog, skupog Nizozemca, odlučili su se za neusporedivo jeftinijeg i također atraktivnog Hrvata Milana Badelja.

Iako je Zdravko Mamić tvrdio da Badelja ne želi pustiti u inozemstvo ispod 5,000.000 eura, čini se da će cijena, ipak, biti nešto niža. Kako je Badelj odbio potpisati novi ugovor, da ne bi izgubio sve, Mamić će pristati na odštetni zahtjev od četiri milijuna eura. Igraču je važnije da godišnja plaća ne bude manja od 1,500.000 eura bruto, što hrvatskom reprezentativcu garantira 750.000 eura neto. No kako Nijemci imaju bogate premije, a osvojeni bod plaća se oko 15.000 eura, Badelj bi bez većih naprezanja mogao zarađivati 1,000.000 eura godišnje.

Naš izvor tvrdi da će Badelj protiv Ludogorca odigrati zadnju utakmicu. Ne mora biti budući da HSV nije sudionik ni jednog europskog kupa, pa se može očekivati da će Badelj odraditi cjelokupnu europsku obvezu prema Dinamu. Iznerviran mučnom situacijom oko kluba, kapetan modrih već dulje vrijeme najavljuje odlazak. Bilo je nekih kombinacija iz Serije A (Fiorentina, Lazio), govorilo se i o Španjolskoj, ali uvijek je odštetni apetit Zdravka Mamića bio previsoka letvica.

Ako Badelj ode, organizaciju igre preuzet će Mateo Kovačić, kojega je ionako izbornik Igor Štimac predvidio za tu ulogu i u nacionalnoj momčadi. Naravno, kao alternaciju Badelju! A Badelj će nastaviti tradiciju Hrvata u Hamburgu. Prije njega tamo su igrali Ivan Buljan, Andrej Panadić, Ivica Olić, Mladen Petrić, sve velika imena koja su utisnula dubok pečat u povijest ovog velikog kluba, kojemu zadnjih sezona ne ide baš najbolje...

Linker
19. rujan 2024 09:34