Zagreb, 290810.Prva HNL liga, 6. kolo izmedju Dinama i Cibalie.Na slici: Ivan Tomecak zabija gol lobanjem golmana Cibalie Mladena Matkovica.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX
IMA LI NADE ZA IVANA?

Od Tomečaka kao da su svi u klubu digli ruke! Može li mu Jurčić spasiti karijeru?

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 13. prosinac 2012. 13:02

Jedan od onih čiji je status u Dinamu, blago rečeno, neizvjestan je i Ivan Tomečak. Momak koji svojom brzinom i fizičkim predispozicijama spada među najpotentnije hrvatske igrače, kojega je u najavama blistave budućnosti našeg nogometa debelo podcrtao i Tomislav Ivić, u Dinamu polako, ali sigurno pada u zaborav. I ta priča traje već nekoliko sezona. Tomečak, kojega je Kruno Jurčić otkrio u svojem prvom mandatu i koji je Dinamu, zapravo, u proljeće 2009. donio naslov prvaka briljantnom partijom u Vinkovcima, stagnira.

Što će biti s njim, hoće li na proljeće dobiti priliku, postoji li više uopće šansa za njegovu eksploziju koju su mnogi hrvatski stručnjaci predviđali još prije godinu-dvije. Ali, nikako... Danas, otprilike četiri godine poslije tog bljeska na Bosutu, od Tomečaka kao da su svi u klubu dignuli ruke, malotko ga više spominje u nekom ozbiljnijem kontekstu, malotko se nada da bi baš na proljeće napokon mogao iskočiti.

Ove je jeseni, recimo, odigrao ukupno 90 minuta. I to još na samom početku sezone, u prvoj utakmici protiv Ludogoreca u Bugarskoj bio je u prvih 11, imao veliku priliku za pogodak. Promašio je i kao da je tada sve krenulo nizbrdo. Ušao je u zadnjoj minuti protiv Cibalije i - to je to, 28. srpnja odigrao je Tomečak svoje zadnje minute u Dinamu ove jeseni. Istina, bio je ozlijeđen, predviđali su mu stanku do kraja zime, međutim, oporavio se, vratio treninzima. Ipak, nije više zaigrao ni sekunde, što je, dakako, otvorilo mnoga pitanja. Što će biti s Tomečakom na proljeće, ili, što će biti s njim na kraju sezone ako se u nastavku sezone nastavi njegova agonija?

Zanimljivo, svim su Dinamovim trenerima zajedničke dvije stvari. Svi se kunu u njega dok ga gledaju sa strane, ali kad sjednu na klupu vrlo brzo im Tomečak postane višak. Bilo je tako i s Krunom Jurčićem u prošlom mandatu, zatim i s Antom Čačićem.

Međutim, nakon već opisane tužne jeseni vratio se Jurčić i njegov “romb”. U kojemu Tomečakova idealnog radnog mjesta - nema. Nagrižen ozljedama, nesretan zbog male minutaže, deprimiran zbog vlastite situacije, takav će Tomečak krenuti u pripreme? U svoju, vjerojatno, zadnji priliku. Kruno Jurčić, čuli smo, namjerava mu dati šansu, svima je jasno da bi bilo šteta ne pokušati spasiti igrača s toliko fizičkih vrlina. Samo, pitanje je hoće li uspjeti, može li se Tomečak naći u Jurčićevim zahtjevima, može li napokon eksplodirati?

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Linker
22. rujan 2024 08:21