Drago Sopta / Cropix
SPEKTAKL ILI BANKROT?

ANKETA Treba li se Hrvatska kandidirati za domaćinstvo Europskog prvenstva 2020.?

Razmišlja se o izvedbi prvenstva u 13 europskih država, no za sada nije poznato u kojim se državama radi. Englezi su odmah predložili da se finale igra na Wembleyu
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. prosinac 2012. 14:30

Izvršni odbor Europske nogometne federacije (UEFA) na jučerašnjem zasjedanju u Laussani donio je načelnu odluku o održavanju Europskog prvenstva 2020. godine u više država i više gradova.

"EP 2020. održat će se u više država širom Europe. Nacionalni savezi su izuzetno pozitivno reagirali na ovu ideju," kazao je glavni tajnik Uefe Gianni Infantino.

U kojim državama i gradovima će se igrati? To se, naravno, ne zna, ali neki su već špekulativno iznijeli plan. Na nekim mjestima su već ucrtani gradovi domaćini. To su uglavnom prijestolnice europskih država. U njemačkim medijima izašao je ovakav popis: Njemačka (Berlin), Rusija (Moskva), Grčka (Atena), Turska (Istanbul), Italija (Rim), Španjolska (Madrid), Francuska (Pariz), Portugal (Lisabon), Belgija (Bruxelles), Nizozemska (Amsterdam), Švicarska (Basel), Velika Britanija (London) i - Hrvatska (Zagreb)!

Kako god bilo, u HNS-u znaju da je ovo povijesna prilika za Hrvatsku, jer tko zna kada će nam se pružiti slična šansa. Podsjetimo, Damir Vrbanović je prošli tjedan za Sportske novosti potvrdio da će se Hrvatska sigurno kandidirati ukoliko Uefa primjeni novu ideju Platinija. Francuz je svoj dio posla obavio, sada je na Šukeru da komadić nogometnog spektakla dovede u Lijepu našu.

Naravno, u Hrvatskoj nismo baš svi oduševljeni ovakakvom idejom. Ima onih koji smatraju da trošenje najmanje 150 milijuna eura za nacionalni stadion u vrijeme velike krize nije baš pametan potez... Što vi mislite, treba li se Hrvatska kandidirati za Ruro 2020.... Glasajte u anketi!

Linker
22. rujan 2024 17:28