NASTAVAK RATA

Ancelotti uzvratio veznjaku Topnika: 'Özil je otišao jer se bojao konkurencije u Realu'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. studeni 2013. 15:58

Talijanski trener nogometaša Real Madrida Carlo Ancelotti uzvratio je Arsenalovom veznjaku Mesutu Özilu na njegovim komentarima.

Nedavno je Özil označio Ancelottija i njegov nedostatak povjerenja jednim od glavnih razloga zašto je napustio Real ovoga ljeta. Sada je talijanski strateg zaključio kako je Özil otišao jer se bojao konkurencije.

- Özil se nije osjećao ugodno. Znao sam da je razgovarao s drugim klubovima jer je želio otići. Mesut je shvaćao da će imati konkurenciju i da neće moći igrati svaku utakmicu i "odlazim" je bio njegov odgovor na to. Radije imam Di Mariju u momčadi zbog momčadskog balansa. Di Maria je bolji od Özila za momčadsku dinamiku – rekao je Ancelotti za Onda Cero.

Dao je tada Ancelotti podršku Cristianu Ronaldu rekavši kako zaslužuje osvojiti FIFA-inu Zlatnu loptu.

- Najbolji je strijelac u ligi, najbolji u Ligi prvaka i ako govorimo o tehničkoj kvaliteti isto je najbolji. Sjajan je profesionalac i prije i nakon treninga. To je ključ zašto je na ovoj razini. Nije propustio niti minute treninga niti to želi.

Za Garetha Balea Ancelotti vjeruje da će biti sve bolji i bolji kako će vrijeme odmicati.

- Bale može ići Ronaldovim stopama. Puno je igrača imalo problema u Madridu kada su tek došli. Rečeno mi je da je prvotno na Bernabeuu zviždano čak i Zidaneu.

Linker
22. rujan 2024 01:02