Vojko Bašić / Cropix
NOVOSTI S POLJUDA

Foxi sve dogovorio, James je već na treningu, a na probu stigli Gabriel i Eterović

Afrikanac Foxi dogovorio je s Hajdukom osobne uvjete ugovora i godišnju plaću a Nadzorni odbor treba potvrditi plaćanje 280.000 eura odštete njegovom aktualnom klubu
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 15. lipanj 2011. 23:26

Dva potencijalna inozemna pojačanja Hajduka čekaju petak, kada bi NO splitskog kluba trebao potvrditi njihove ugovore na Poljudu. Afrikanac Foxi, 25-godišnji krilni napadač mađarskog Kecskemetija, dogovorio je s Hajdukom osobne uvjete ugovora i godišnju plaću a Nadzorni odbor treba potvrditi plaćanje 280.000 eura odštete njegovom aktualnom klubu.

Pored Foxija NO bi trebao ovjeriti i dolazak bivšeg desnog beka Zagreba, 24-godišnjeg Brazilca Jamesa. Brazilac je u utorak bio na pregovorima na Poljudu i pristao je na Hajdukove uvjete a jedino je još ostala mala nedoumica je li trener Balakov traži poneki dan probnog treninga za desnog bočnog. Iako se Brazilac na početku nije složio s Bugarinom, na kraju se James ipak pojavio na treningu u srijedu navečer. Na Poljudu su se pojavila i dva nova lica koja su došli na probu - malo poznati Brazilac Gabriel i Mate Eterović, napadač koji se nazabijao u Sloveniji, ali i u nižim hrvatskim ligama. Nedavno je za momčad Brača zabio i reprezentaciji ...

Pored dolazaka na Poljudu se rješavaju i odlasci pa je tako za četvrtak (danas) najavljen dolazak Rene Sinovčića, zastupnika trojice Zadrana u bijelom dresu, Subašića, J. Buljata i Tomasova. Stoper Buljat ima ponudu izraelskog prvaka Maccabi Haife u visini od milijun eura odštete. Ako igračev zastupnik pristane na tu ponudu, posao će biti potpisan jer Hajduk je već dao pristanak na izraelsku ponudu.

Bijeli - Crveno-plavi 4-0

Na trening susretu 'bijeli' su svladali 'crveno-plave' s 4:0. Strijelci su bili Ivan Pešić efektnom akcijom u 35. minuti, Ahmad Sharbini u 38., Krešo Ljubičić u 75. i Hrvoje Tokić u 78. minuti.

Sastavi: 'Bijeli' - Prvo poluvrijeme: Subašić - Oremuš, Miličević, Vejić, Barišić - M. Ljubičić, Andrić - Pešić, Luštica, An. Sharbini - Ah. Sharbini. Drugo poluvrijeme: Stipica - James, Maloča, Glumac, Župan - Tomičić, K. Ljubičić, Brkljača (Vuković), Kukoč - Sačer, Tokić.

'Crveno-plavi' - Prvo poluvrijeme: Radošević - M. Buljat, Španjić, Jonjić, Bašić - Vuković, Gale, Medak, Gabriel, Barač - Eterović. Drugo poluvrijeme: Čubić - Režić, J. Buljat, Španjić (Peričić), Barišić - Obšivač, Gale (Boljat) - Barač, Gabriel (Bencun), Vuksan - Eterović.

Linker
18. rujan 2024 22:58