Ajax players celebrate after scoring against Dinamo Zagreb during their group A Europa League soccer match in Amsterdam, Netherlands, Thursday, Oct. 22, 2009. (AP Photo/Peter Dejong)
 AP
EREDIVISIE

Ajax pobijedio Feyenoord 2-1

Sedma je to uzastopna utakmica u Rotterdamu, u svim natjecanjima, u kojoj Feyenoord nije uspio pobijediti rivala iz Amsterdama
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 19. rujan 2010. 16:49

Amsterdamski Ajax u velikom je derbiju nizozemskog nogometa kao gost pobijedio Feyenoord s 2-1. Momčad Martina Jola time je, barem privremeno, preuzela vrh Eredivisie.

“Kopljanici” su poveli u 40. minuti dvoboja 6. kola pogotkom Siema de Jonga. Miralem Sulejmani je izveo slobodni udarac, domaći branič Stefan de Vrij je odbio loptu, ali točno na noge De Jongu kojem nije bilo teško zabiti.

Gosti su prednost povećali u 56. minuti nakon što je Mounir El Hamdaoui iskoristio dodavanje kapetana Luisa Suareza. Momčad iz Rotterdama do kraja je uspjela samo smanjiti rezultat. Korner je u 79. minuti izveo Luigi Bruins, a branič Andre Bahia je glavom svladao Maartena Stekelenburga.

Sedma je to uzastopna utakmica u Rotterdamu, u svim natjecanjima, u kojoj Feyenoord nije uspio pobijediti rivala iz Amsterdama.

Drugo je poluvrijeme nedjeljne utakmice, inače, obilježila nevjerojatna nervoza igrača obje momčadi. Sudac je imao pune ruke posla da bi smirio stanje na terenu nakon niza naguravanja, koškanja, svađanja...

Eredivisie, 6. kolo:



Feyenoord – Ajax 1-2 (Bahia 79 / De Jong 40, Hamdaoui 56)

Redoslijed: 1. Ajax 16, 2. Groningen 14, 3. PSV 13 (-1), 4. Twente 11 (-1)...

Linker
06. listopad 2024 06:19