AFP
0-10 FEYENOORDA

Div na koljenima: igrače čuva policija, zbog uvreda ugašena i klupska web stranica!

Hoće li netko u tom klubu konačno progledati? Ovo je najtužniji trenutak u povijesti kluba koji je bio prvak Europe - napisao je novinar lista Algemeen Dagblad
Piše: Denis LugarićObjavljeno: 26. listopad 2010. 15:51

U prvi trenutak činilo se kako se radi o pogrešci. Netko je zabunom dodao nulu viška i na ekranu se ukazao rezultat 10:0. No, nije bila pogreška. PSV je u velikom derbiju nizozemskog prvenstva deklasirao Feyenoord 10:0 i nanio bivšem europskom prvaku najteži poraz u povijesti kluba. Klub iz Rotterdama je skoro 60 minuta igrao s igračem manje, no to nije opravdanje za sramotnu partiju koju su pružili na Philips stadionu.

Jutro poslije u Rotterdamu je bio “dan žalosti”. U klubu su svi u šoku, navijači su bijesni i najavljuju “akcije”, novinari ismijavaju nekada slavni klub, a igrači se skrivaju od javnosti. Navijači Feyenoorda slove kao “žestoki dečki” što su i dokazali dočekavši ispred stadiona De Kuip momčad po povratku iz Eindhovena.

Igrači su tek uz pratnju policije uspjeli pobjeći svojim kućama, a vodstvo Feyenoorda iz predostrožnosti je na kraće vrijeme ugasilo klupsku internetsku stranicu kako bi zaustavilo provalu uvreda koje su počele stizati još u trenucima dok je PSV neumorno punio mrežu nesretnog Roba van Dijka.

Zanimljivo, klupska vrhuška jučer je, bez obzira na ovo poniženje, objavila kako nema namjeru otpustiti trenera Maria Beena.

- Ovaj rezultat zaista boli. Nema nikakvog objašnjenja što nam se dogodilo. Veći dio momčadi je igrao privatnu utakmicu, a vidjeli ste kako to završava. Bio je to najteži dan u mojoj trenerskoj karijeri - kazao je rezignirani i razočarani Feyenoordov trener.

Nizozemski mediji su rezultatski debakl opisali kao posljednji čin propasti nekada slavnog i velikog kluba koji već godinama živi samo na staroj slavi, a trenutačno je na 15. mjestu na tablici s osam bodova iz deset utakmica.

- Hoće li netko u tom klubu progledati? Ovo je najtužniji trenutak u povijesti kluba koji je bio prvak Europe - napisao je novinar lista Algemeen Dagblad.

Feyenoord je, uz PSV i Ajax, član velike trojke nizozemskog nogometa, no posljednjih sezona bilježi vrlo slabe rezultate. U svojoj riznici ima 14 naslova prvaka, ali posljednji su osvojili 1999. U Kupu su slavili 11 puta, a bili su i pobjednici Kupa prvaka (1970) te 2 puta Kupa Uefa (1974, 2002).

- Bilo bi pogrešno sada sve svaliti na leđa trenera Beena. Feyenoord već godinama životari, bez ikakve vizije vodećih ljudi. Možda se ovo trebalo dogoditi da se na De Kuipu nešto promijeni - pišu nizozemski mediji.

Možda Been nije jedini krivac, no sasvim sigurno ostat će upamćen kao trener koji je doživio najteži poraz u povijesti kluba. Do sada je rekord bio poraz od Ajaxa 2:8 prije 17 godina.

Linker
06. listopad 2024 08:32