Hrvatski košarkaši slave pobjedu protiv Španjolske
 REUTERS/Jim Young
KAKO DALJE?

MOGU ISPASTI, ALI I OSVOJITI SKUPINU 1.mjesto donosi Srbiju, ali i nešto što svi žele izbjeći

Piše: HinaObjavljeno: 15. kolovoz 2016. 14:12

Kako je redoslijed prve četiri reprezentacije u skupini A olimpijskog turnira košarkaša u Rio de Janeiru koje će nastaviti natjecanje u četvrtfinalu bio poznat i uoči posljednjeg 5. kola, utakmice odigrane u nedjelju nisu ponudile velika uzbuđenja.

SAD su u konačnici sa samo 100-97 svladale Francusku, ali minutu i pol prije kraja bilo je 100-90, te su Francuzi u završnici tek ublažili poraz, dok su Australci s uvjerljivih 81-56 svladali Venezuelance, dok su Srbi bili još uvjerljiviji protiv Kineza sa 94-60.

Uoči utakmica posljednjeg, 5. kola u ponedjeljak rasplet u skupini B u kojoj igra i Hrvatska potpuno je neizvjestan. Litva i Argentina imaju omjer 3-1, Španjolska i Hrvatska 2-2, a Brazil i Nigerija 1-3. U 5. kolu igrat će Nigerija - Brazil (19.15 sati), Španjolska - Argentina (0.00 sati) i Hrvatska - Litva (3.30 sati) i za sada je jedino poznato kako su Litva i Argentina osigurale četvrtfinale, ali niti one ne znaju s koje će pozicije u daljnje natjecanje, dok preostale četiri momčadi moraju pobijediti kako bi prošle, a Nigerija i Brazil se uz pobjedu moraju nadati povoljnom raspletu u ostalim utakmicama.

Hrvatskoj igraju sve opcije. Izabranici Ace Petrovića mogu ispasti, biti treći ili drugi, ali završiti i na prvom mjestu u skupini što bi im donijelo okršaj protiv Srbije. Osim sraza protiv susreta to bi ujedno značilo i izbjegavanje SAD-a do finala. Hrvatska bi s drugim mjestom otišla na Francusku, dok treće mjesto znači sraz s Australijom. Četvrto mjesto znači okršaj sa SAD-om i vjerojatno kraj priče u Riju.

Linker
26. travanj 2024 22:40