Cropix/Ronald Goršić
LIGA SVE JAČA

Mamić odmah na startu priprema poslao poruku Riječanima: 'Drago mi je. Baš se veselim!'

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 25. siječanj 2016. 17:48

Prije godinu dana hotel Principe Felipe bio je Dinamova odskočna daska prema glamuru Lige prvaka. U perjanici resorta La Manga, smještenom blizu grada Murcije, Marcelo Brozović postao je novi igrač intera iz Milana. Tamo je i Dani Olmo dočekao papire kojima je raskinuo sve odnose s Barcelonom. U La Mangi se Marko Pjaca suočio s vetom Zdravka Mamića na transfer u Bolognu. Nije bilo lako odoljeti ponudi od 8,5 milijuna eura, ali koplja su se lomila još na odluci o Brozovićevoj prodaji, pa Pjacina nije ni dolazila u obzir.

U La Mangi smo svjedočili sjajnom Pivariću koji je letio uvodnim danima priprema, s kojih se vratio na štakama. Slutili smo da je to ujedno i njegov kraj u Dinamu, ali Piva je sve demantirao i jesen zaključio kao najbolji igrač Dinama u Ligi prvaka i sigurna putnik na Euro!

"Zoki, Engleska je u igri. Pusti me…" javio se krajem priprema Soudani s Afričkog kupa, ali je njegova molba za odlaskom odbijena između dva miješanja bele. Englezi su nudili sitniš, baš kao i PSV nekoliko dana kasnije, koji je Alžirca procijenio na 300 tisuća eura, a koje su Nizozemci inzistirali da plate u ratama...

Godinu dana kasnije Dinamo je ponovno na jugoistoku Španjolske. Daleko je to od glamura Dubaija, ali resort u koji mogu ući samo oni s pozivnicom ili računom u švicarskoj banci sasvim je dovoljan za ono što je Dinamo stavio pred sebe.

- Naglasak će biti na lopti, taktici i disciplini igre, koju smo već pokazali u europskim natjecanjima - rekao je Zoran Mamić uoči polaska za Španjolsku, gdje ih već u utorak čeka prvi prijateljski ogled.

S druge strane bit će norveški Strømsgodset (16 sati) u utakmici koja označava početak borbe za što bolje startne pozicije "modrih" profesionalaca. Posebno u kontekstu mladih snaga koje gore od želje da se pokažu u što boljem svjetlu. Što se transfera tiče, Dinamo je neuobičajno miran u ovom prijelaznom roku.

- Pratimo situaciju na tržištu jer tražimo zamjenu za Ademija. Ako je pronađemo, reagirat ćemo. Ono što nam je do sada bilo zanimljivo je preskupo, ali nisam nesklon tome da stanem iza igrača koji su ga zamijenili nakon suspenzije. Pokazali su da mogu - smatra trener Dinama, koji je pohvalio brzinu i način na koji se Stojanović uklopio u momčad, ali i demantirao grčke medije koji već danima "siluju" povratak Schildenfelda u Panathinaikos.

- Niti imam upita za njega, ni razgovora, a ni naznaka da bi ga netko htio. On normalno trenira i ulazi u konkurenciju za proljeće.

Dinamo čeka puno oštrija borba od one na koju je navijao. Rijeka je dobro trgovala, Hajduk izlazi iz financijske krize…

- Drago mi je čuti da nam protivnici najavljuju pohod na vrh. To je dobro za Dinamo, ali i za ligu koja dobiva na zanimljivosti. Veselim se tim utakmicama - poručio je Zoran Mamić.

Suparnici u Španjolskoj

Strømsgodset

Piast Gliwice

CSKA Moskva

Liteks

Šahtar

Linker
29. rujan 2024 14:39