NBA LIGA

LA CLIPPERS - CHICAGO Bullse je pogodila nova ozljeda koljena Rosea

Piše: dvoznak.comObjavljeno: 24. studeni 2013. 13:16

Da ni Doc Rivers nema čarobni štapić uvjerili smo se već više puta u dosadašnjem dijelu sezone s obzirom da su Los Angeles Clippersi očito "posvađani" s pojmom obrane. Nakon što su relativno lako pali kod Oklahome, Clippersi su na svom parketu dočekali Kingse, i po 11. put ove sezone dopustili protivniku da im ubaci preko 100 poena, da bi na koncu slavili već po tko zna koji put zahvaljujući Chrisu Paulu.

Ipak, nije sve tako loše izgledalo za Clipperse koji su u prvoj četvrtini Kingse limitirali na 30% šuta, da bi ih dalekometnom paljbom ostavili na 16 poena zaostatka (29:13). U drugoj četvrtini je vodstvo naraslo i do 20 poena, da bi onda kola za Clipperse krenula nizbrdo te su Kingsi do poluvremena stigli na prihvatljivih 48:57. U nastavku su Kingsi predvođeni Cousinsom utakmicu i preokrenuli da bi se ušlo u egal završnicu nakon koje su igrači Doc Riversa, zahvaljujući slobodnim bacanjima Paula te promašaju Cousinsa za slavlje Kingsa, na koncu odnijeli pobjedu.

- Znali smo da nećemo moći šutirati tako dobro cijelu večer kao u prvoj četvrtini, no zato smo trebali pronaći način da zadržimo nivo igre u obrani. Ovakve utakmice moramo završavati ranije,a ne ulaziti u završnici u ovakve borbe. Lijepo je da smo na koncu pobijedili tako što smo se obranili u posljednjem napadu, jer obrana je ono što želimo popraviti te se nadam kako će nam to dati samopouzdanja - izjavio je Paul.

Clippersi su na koncu završili na 48,5% šuta iz igre, a predvodio ih je sa 22 (7/13) poena i devet asistencija Chris Paul, dok je 17 (6/6) poena uz 12 skokova dodao sinoć sjajni Jordan koji je usput rečeno i zaslužan što je Cousins promašio taj posljednji šut.

- Intenzitet u obrani je to što nas je dovelo do ranog vodstva, da bi onda od toga odstupili, te su nas oni zato stizali. Mislima da ukoliko možemo igrati takvu obranu 48 minuta da ćemo biti teška momčad za pobijediti- kazao je Jordan.

Clippersi prosječno bilježe 107 poena po utakmici, no večeras će biti na velikom ispitu s obzirom da im u goste dolaze Bullsi koji svoje protivnike limitiraju na 90,5 poena po susretu uz 40,4% šuta iz igre. Iako je Jordan u globalu obavio dobar posao na Cousinsu, Clippersi su iz reketa primili čak 46 poena. S obzirom da gosti večeras dolaze bez Rosea te Butlera, jasno je kako će se njihova igra mnogo fokusirati upravo na reket, gdje će Boozer i Noah uz svestranog Denga praviti nove probleme Griffinu i Jordanu..

Nakon što su nanizali pet uzastopnih pobjeda, Chicago Bullsi su se zaputili na turneju od šest gostovanja koja im za sada nije donijela ništa dobroga. Poslije poraza od Dnevera, Bbullsi su poraženi i od Blazersa, no ono što će ih više zaboljeti od poraza je činjenica da su na neko vrijeme ostali bez Rosea. Bivši prvi pick drafta je pri promjeni smjera ozlijedio svoje drugo koljeno te je magnetska rezonanca pokazala kako mu je pukao meniskus te ga čeka operacija nakon koje se još ne zna točno koliko će izbivati

- Znam da je on snažan dečko koji je jako naporno radio kako bi svoje tijelo spremio za igru, tako da je stvarno ružno što mu se to dogodilo- kazao je Taj Gibson.

Bullsi su prvo poluvrijeme izgledali sjajno, vodili i 21 poen razlike, da bi onda u trećoj četvrtini doživjeli raspad sistema. Portland je treću dionicu dobio s čak 34:12, te se Bullsi koji su u tim trenucima ostali i bez Rosea nisu uspjeli više oporaviti.

Iako su u prvom dijelu ubacili čak 59 poena, Bullsi su na koncu završili na svega 38,6% šuta, a predvodio ih je upravo Rose koji je za 28 minuta ubacio 20 (6/19) poena uz pet skokova, dok su vrlo dobru predstavu pružili još i Boozer sa 16 (6/10) poena i sedam skokova, te Deng sa 15 (6/17) poena i 14 uhvaćenih lopti.

Kakve će posljedice ozljeda Rosea ostaviti na Bullse vidjeti ćemo večeras kada Bullsi idu u goste Clippersima. Umjesto Rosea će na parket tako opet Hinrich, koji je prošle sezone ipak pokazao da je dorastao tom zadatku.

- Ogroman je to gubitak za nas. Sve što smo gradili, gradili smo oko njega. Kada izgubite glavnog igrača to onda jednostavno mijenja cijeli pogleda na stvari - osvrnuo se Hinrich, dok je Gibson dodao kako "vremena za plakanje" nema:

- Pet godina sam ja ovdje i takve se stavi ovoj momčadi konstantno događaju, no mi moramo nastaviti dalje.

Linker
22. rujan 2024 08:50