AFP
NBA LIGA

DENVER - CHICAGO Bullsi po običaju ne prolaze dobro u Pepsi Centru

Momci iz Chicaga će se na dugoj turneji morati snaći bez važnog člana startne petorke
Piše: dvoznak.comObjavljeno: 21. studeni 2013. 11:18

Denver Nuggetsi su se vratili u svoj Pepsi Centar nakon neuspješne mini-turneje koju su započeli subotnjim porazom u Houstonu, a završili u OKC-u gdje su pali s tijesnih 115:113. Momci Briana Shawa su većim dijelom dvoboja s Durantulom i društvom bili u prednosti, dobili su prvu dionicu s 11 poena razlike, no do poluvremena domaći su se uspjeli vratiti u susret. I nastavak su bolje otvorili Nuggetsi, da bi se Thunder opet uključio i sredinom posljednje četvrtine vratio rezultat na početak i odveo susret u neizvjesnu završnicu u kojoj ipak nešto bolje snašao od ekipe iz Denvera.

- Oni su dolazili do skokova u napadu i drugih i trećih prilika za postizanje koševa. Ako dozvoliš Westbrooku i Durantu dva, tri šuta u svakom posjedu lopte možeš biti siguran da će oni postići poene - detektirao je trener Shaw čija je momčad dozvolila čak 19 napadačkih skokova.

Osim kontrole reketa Nuggetse su, kao i cijele sezone, mučila slobodna bacanja kojih su pogodili tek 25 od 43 (58,1 %).

- Da smo samo ubacili slobodna bacanja sigurno bi dobili utakmicu. Pobijedili bi da smo ih 80 posto pogodili. Ne možemo šutirati 58 posto, to je nedopustivo - naglasio je Lawson koji je ponovo predvodio svoju momčad s 29 poena (9/17) i osam asistencija.

- Pogledali smo snimku i razgovarali od nekim akcijama, posebno onima u posljednjoj četvrtini, kojima smo im dopustili da pobjede. Izuzev toga, proveli smo mnogo vremena šutirajući slobodna bacanja kako bi pokazali momcima da je problem dijelom psihičke prirode - dodao je trener Nuggetsa koji ove sezone "slobodnjake" gađaju s tek 71,0 posto uspješnosti.

Možda će ih nešto bolje ići u njihovoj dvorani gdje su dobili posljednje tri utakmice tijekom koje su postigli 112,3 poena, a u sastavu bi se trebao naći Nate Robinson kojeg ozljeda zgloba limitira na skromnu minutažu.

- Igra ozlijeđen kada god mogu. Previše volim ovu igru - izjavio je omaleni bek koji u zadnjih šest utakmica postiže tek 4,2 poena.

Robinson bi večeras mogao biti motiviran budući da u Pepsi Centar dolazi njegova bivša momčad, Chicago Bullsi koji su izgubili 12 od posljednjih 13 gostovanja u Denveru uključujući zadnjih sedam s prosječno 15 poena razlike.

S druge strane, nakon lošeg starta u sezonu Bullsi su nanizali pet pobjeda tijekom kojih su limitirali protivnike na tek 81,8 poena. U ponedjeljak su s 86:81 nadigrali Bobcatse koje su zadržali na tek 36,3 posto šuta iz igre i podignuli si samopouzdanje uoči serije od šest gostovanja.

Na njoj bi im bilo mnogo lakše kada bi imali "pravog" Derricka Rosea koji bilježi tek 15,0 poena uz 34,5 posto šuta iz igre. Protiv Bobcatsa je ubacio tek 12 poena (4/13) i pokazao da je daleko od prave forme koja je dodatno poremećena ozljedom stražnje lože zbog koje je morao pauzirati u petak.

- Bila je to teška utakmica, a jako mi se svidjela Derrickova mirnoća. U završnici je pogodio neke šuteve i pomogao nam da dođemo do pobjede. Svakom utakmicom postaje bolji i bolji. Zadovoljan sam njegovom trenutnom razinom - kaže trener Tom Thibodeau.

Bullse na turneji neće pratiti Jimmy Butler koji je ozlijedio nožni palac zbog čega će propustiti nekoliko tjedana.

- Jimmy je netko tko će nam definitivno faliti, pogotovo sa svojom energijom i obranom. On pogađa šutove. Ova momčad je koncepirana da može pokriti izostanke. Ukoliko nekoga nema drugi igrač istupi i odradi njegov posao. Mike Dunleavy, Kirk (Hinrich) i ja ćemo morati nadomjestiti njegov izostanak - rekao je Rose.

Još nije poznato tko će ući u petorku umjesto Butlera, a kao najlogičniji izbor se čini Hinrick koji je ove sezone u paru s Roseom najčešće pružao najbolje partije. Bullsi su izgubili posljednja četiri dvoboja s Nuggetsima, ali u njima nije bilo D-Rosea.

Linker
23. rujan 2024 02:16