MANCHESTER, ENGLAND - MARCH 04: Andrej Kramaric of Leicester City attempts to cross the ball as Martin Demichelis of Manchester City closes in during the Barclays Premier League match between Manchester City and Leicester City at the Etihad Stadium on March 4, 2015 in Manchester, England. (Photo by Richard Heathcote/Getty Images)
 Richard Heathcote / 2015 Getty Images
ŽIVOT NA OTOKU

Kramarić na meti sudaca: Pet puta u spornim situacijama, a ni jednom mu nije suđen penal

Piše: Alen MaričićObjavljeno: 07. ožujak 2015. 09:38

Ljutit je bio Nigel Pearson, menadžer Leicestera, nakon poraza njegove momčadi od Manchester Cityja u 28. kolu Premier lige. Jest, nije neka sramota izgubiti od Građana na njihovom stadionu, ali ljutio se Pearson na suca Roberta Madleyja.

- Ne jedan, nije nam dosudio tri jedanaesterca. Dva na Kramariću, svaki u jednom poluvremenu. Nitko me ne može uvjeriti da sudac nije pogriješio, možda je kod drugog slučaja bio manji kontakt, ali je sigurno postojao - rekao je Pearson.

Leicester je ostao prikovan za dno Premiershipa, sad već sedam bodova od zone spasa. Teška misija, sve teža.

Međutim, zanimljivo je to s Kramarićem. Iz nekog razloga engleski suci mu ne dosuđuju kaznene udarce. Već pet puta bila je dvojbena situacija, svih pet puta Kramarić je iz nje izašao bez zadovoljštine. Jednom Stoke, jednom Aston Villa, dvaput Manchester City i - jednom Tottenham. Baš je protiv Spursa, u utakmicu u kojoj je Kramarić osjetio jedinu pobjedu dosad u Engleskoj, hrvatski reprezentativac zaradio i žuti karton. Zbog simuliranja. Iako je bilo onih koji su tvrdili da je kontakt s vratarom Vormom postojao.

Znate kako Englezi reagiraju na simuliranje, blago je reći da im baš nije drago vidjeti kad igrači ‘rone’ u šesnaestercu. Je li možda Kramarić zbog toga zaradio lošu reputaciju pa sad ispašta do iznemoglosti? Tko će znati, činjenica jest da je i protiv Tottenhama, a i protiv Cityja sudio isti čovjek - Robert Madley. Ili ima nešto protiv Leicestera ili mu se Kramarić zamjerio. Ili, ma moguće je i to, iako je za uglednog suca neobično, da baš nijednom nije vidio prekršaj za jedanaesterac. Doduše, protiv Cityja je sudio faul, ali ga je izvukao izvan šesnaesterca, premda će snimka pokazati da je Kramarić bio koji centimetar ‘unutra’. No, što je tu je, kaže to i Pearson.

- Frustrirani smo, kako ne bismo bili. Još jedna utakmica koja je mogla otići na našu stranu, nije otišla, izgubili smo. Neke odluke nisu bile u našu korist, međutim, nema smisla govoriti o negativnim aspektima. Ono što je činjenica jest da su nam igre bolje od rezultata, da su igrači opet kao i svaki put dosad dali sve od sebe - rekao je Leicesterov menadžer. I onda dodao:

- Na neke stvari, nažalost, ne možemo utjecati niti ih kontrolirati. Uzdamo se u to da će nam se pehovi negdje vratiti, da će rezultati do kraja sezone ipak biti u našu korist.

Kakva bi bila Leicesterova bodovna situacija da su svi dvojbeni prekršaji na Kramariću pretvoreni u penale i da su potom realizirani? Znači, protiv Stokea bi Leicester odigrao 1:1, imao bi bod više. Onaj protiv Tottenhama u FA kupu nije bio prebitan, Leicester je pobijedio 2:1. Onda ispao od A. Ville, dakle, s golom s bijele točke možda bi još bio u natjecanju. A utakmica protiv Cityja završila bi 2:2. Lisice bi, dakle, imale dva boda više nego sad. Znači, pet manje od zone spasa... Uz to bi sretan bio i Jose Mourinho, čiji bi Chelsea sad imao sedam više od Cityja.

A Kramarić? Nitko to ne kaže, ali moguće je da plaća dugove svih onih napadača koji vole simulirati. Iako mu nitko nije dokazao da jest simulirao... Opet, tko može biti toliko ‘lud’ pa simulirati pet puta zaredom?

Linker
22. rujan 2024 20:51